Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2023. április – Egyszeres program


Megjelent!

Kulcs-Egyszeres frissítés

2023. május 02.


Új funkció! – Éves beszámoló beállítások másolása évnyitástól függetlenül

A Kimutatások/Éves beszámoló/Beállítások menüpontban elérhetővé vált egy új funkció (Adatok átvétele egy másik évből – Ctrl+I), melynek segítségével az egyszerűsített mérleg és az eredménylevezetéshez kapcsolódó beállítások másolhatóvá válnak egy előző évből vagy – amennyiben a törzsadatok megegyezőek – egy másik cégből.

Beállítások másolása - Egyszeres

A másolás eredményeképpen a jelenlegi beállítások törlésre kerülnek és a helyükre az új beállítások kerülnek.

Figyelmezetető üzenet - Adatmásolás - Egyszeres

A beállítások másolása csak abban az esetben sikeres, ha a két adatbázisban a törzsadatok megegyezőek, azaz: A könyvelési oszlopok megegyezőek, valamint a Részleg és Munkaszám törzs is egyformán van kialakítva.

Kipontozások lista lekérdezése – Ügyfelenként külön lapon

A Kimutatások/Kipontozások lista menüpontban listája már úgy is lekérdezhető, hogy Ügyfelenként külön oldalra rakja a bizonylatokat a program, így segítve az egy adott Ügyfélhez tartozó adatok áttekintését. Használatához a „Lista ügyfelenként külön lapra” opció bejelölése szükséges.
A funkció csak képernyőre, illetve PDF-ben történő lekérdezés esetén kerül figyelembevételre.

Lista Ügyfelenként külön lapra funkció

Csoportos kijelölési lehetőség a NAV Online Számlaimporterben

Az Egyszeres program legfrissebb verziójában már nem csak a lista teljes egészére vonatkozólag tudunk bizonylatokat  kijelölni vagy a kijelölést megfordítani, hanem egy-egy csoportra vonatkozóan is.

A NAV Online Számlaimporterben a bizonylatok tetszőlegesen sorba rendezhetők, csoportosíthatók. Az oszlopfejlécre kattintva lehet felhúzni a csoportosítási feltétleként használni kívánt oszlopot a „Húzza ide azt az oszlopfejlécet, amely szerint csoportosítani kíván” mezőbe. Így például, ha a bizonylatainkat a fizetési módok szerint szeretnénk elkülöníteni, akkor a fizetési mód oszlopot kell a csoportosításhoz a fejlécre kattintva a képernyő tetejére húznunk.

Alapértelmezetten minden bizonylatot könyvelésre jelöl a program, ez inverz kijelöléssel fordítható meg. A kijelöléshez kapcsolódó funkciók jobb egérgomb hatására megjelenő menüsorban válnak elérhetővé, vagy az alábbi billentyű kombinációk használatával:

  • Ctrl+T : Teljes kijelölés, minden bizonylat könyvelésre jelölése
  • Ctrl+I : Inverz kijelölés, könyvelésre jelölés megfordítása
  • Ctrl+A : Kiválasztott csoportba tartozó bizonylatok könyvelésre jelölése (csoportosítás esetén használható)
  • Ctrl+F : Kiválasztott csoport inverz kijelölése, csoport kijelölés megfordítása (csoportosítás esetén használható)

Csoportos kijelölés - Egyszeres program

NAV Online számlaimporter – Bank és Pénztár kiválasztása csoportosan, amennyiben nem érkezik fizetési mód a NAV rendszeréből.

A NAV Online Számlaimporter felületén előfordulhatnak olyan bizonylatok, melyek nem rendelkeznek NAV fizetési móddal. A bizonylatok fizetési módja nem kötelezően felküldendő adat az Online Számla rendszerébe, viszont NAV fizetési mód hiányában az Egyszeres program a Bank vagy a Pénztár mezőkbe nem tudja betölteni az alapértelmezettként kiválasztott értéket.

A NAV Online Számlaimporter gördülékenyebb használta érdekében a Bank és Pénztár tételek kiválaszthatók csoportosan a felületen. Amennyiben az első olyan sorban megadásra kerül egy Bank vagy egy Pénztár, melynél nincs NAV fizetési mód, úgy egy jobb egérgombbal előhívható funkcióval a többi ugyanilyen paraméterrel rendelkező sorba is átmásolható a kiválasztott Bank vagy Pénztár, a funkció csoportosítást követően egy adott csoporton belül is működik.

Pénztár-Bank másolása csoportosan


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések