Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Áfa bevallás gyakoriságától eltérő gyakoriság beállítása az A60-as bevalláshoz


Az A60-as bevallás benyújtási gyakorisága bizonyos esetekben eltérhet a 65-ös Áfa bevallás benyújtási gyakoriságától, mely esetekre megoldást nyújt a Kulcs-Könyvelés program.

A funkció Start, Standard és Plusz verziójú programjainkban érhető el.

Ha az A60-as bevallás gyakorisága eltér a 65-ös bevallás gyakoriságától az Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/A60-as bevallás menüpontban be kell jelölni, hogy „A Közösségen belüli ügyletek – összesítő nyilatkozat gyakorisága az Áfa bevallás gyakoriságától eltér”, majd pedig ki kell választani az A60-as bevallásra vonatkozó gyakoriságot és meg kell jelölni azokat az Áfa-kulcsokat, melyekre a Közösségi tételek könyvelésre kerültek. Az Áfa-kulcsokat a jobbra mutató nyíl segítségével lehet a megfelelő rubrikához rendelni, mind beszerzési, mind értékesítési oldalon.

Alapbeállítás - A60-as bevallás

Fontos! A beállításra csak abban az esetben van szükség, ha az A60-as bevallás gyakorisága ténylegesen eltér a 65-ös bevallás gyakoriságától. Amennyiben a két menüpontban ugyanaz a gyakoriság kerül kiválasztásra, akkor a beállítás nem elmenthető:

A60 gyakoriság - Figyelmeztetés

A beállításokat követően az Áfa-listák/Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés menüpont alatt megjelenik egy Közösségen belüli ügyletek zárása – A60 menüpont ahol az A60-as bevallás benyújtásához szükséges zárást lehet elvégezni. A zárási funkció működése az Áfa zárás funkció működésével megegyezik.

Közösségen belüli ügyletek zárása - A60

A Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés lista lekérdezésekor ellenőrizhető, hogy az adott tétel melyik A60-as időszakra került lezárásra:

Közösségen belüli ügyletek összesítő jelentés - Időszak oszlop

Az Áfa zárás (65-ös bevalláshoz) időszaka a megszokott módon az Áfa-analitikán található.

A fentieket követően az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/A60-as nyomtatvány menüpontból elkészíthető bevallás az A60-as bevalláshoz beállított időszak alapján történik.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések