Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2022. augusztus – Egyszeres program


Megjelent!

Kulcs-Egyszeres frissítés

2022. augusztus 30.


Átalányadózás kezelése a Kulcs-Egyszeres programban

A szoftver legújabb verziójában lehetőség nyílik az átalányadózás kezelésére.

A funkció bejelölésével a program segítséget nyújt a bevétel összegének meghatározásában, valamint a költséghányad kiválasztásával a jövedelem kiszámításához is támpontot nyújt. Az átalányadózás funkció használatát a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Átalányadózás menüpontban lehet bejelölni.

A funkció bekapcsolását követően lehetőség van időszak megadására.
Fontos! Abban az esetben, ha a KATA törvény változása miatt kerül kiválasztásra az átalányadózás, akkor szükséges megadni az Átalányadózás fülön az időszak kezdő dátumát. A Kisadózó vállalkozó és az Átalányadózás menüpontban megadott időszakok között nem lehet átfedés.

Az időszak megadását követően a Költséghányad kiválasztása szükséges. A megfelelő költséghányad kiválasztásához az SZJA törvény 53. §-ban található iránymutatás.

Végezetül meg kell jelölni azon oszlopokat, melyekre az átalányadózáshoz kapcsolódó bevételek kerülnek könyvelésre.

Átalányadózás - Beállítások

Az átalányadózás funkcióhoz két lista is kapcsolódik a Kimutatások menüponton belül.

Az Átalányadó bevételi nyilvántartás menüpontban lekérhető listán minden olyan bevétel megjelenítésre kerül, amely az Átalányadózás fennállásának időszakába esik, és olyan bevételi oszlopra lett könyvelve ami az Átalányadózó vállalkozó bevétele beállításai között szerepel.

Fontos, hogy csak azok a bevételek kerülnek megjelenítésre melyek pénzügyi szempontból kiegyenlítésre (vagy részkiegyenlítésre) kerültek.

Az Átalányadó bevételi kimutatás menüpontban lekérdezhető Excel segítségével áttekinthetők a bevételek havi bontásban. A listán a beállításokban kiválasztott Költséghányad is érvényesítésre kerül.

Átalányadó bevételi kimutatás

Átalányadó kalkulátor gyors elérése az Egyszeres programból

Az átalányadó kalkulátor könnyedén megnyitható az Egyszeres programból is, amennyiben a főoldalon a beépülő ablakokhoz hozzáadásra kerül az Átalányadó kalkulátor. A megjelenő képre kattintva egy böngésző ablakban fog megnyílni a kalkulátor.

Átalányadó kalkulátor


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések