PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Költséghely kezelése – 4. dimenzió – Kulcs-Könyvelés


Kulcs-Könyvelés PLUSZ programunkban a Költséghely – azaz a 4. dimenzió – egyedi funkció megvásárlása mellett aktiválható. Az aktiválást követően az eddig megszokott és használt részleg-, munkaszám és projekt működéséhez hasonlóan egy 4. dimenzió használata is elérhető a programban.

Alapbeállítás

Az új dimenzió (Költséghely) használatát a Beállítások/Alapbeállítások/Egyéb menüpontban lehet aktiválni. A Költséghely mint megnevezés ennél a dimenziónál manuálisan átírható/átnevezhető tetszőlegesen.

Alapbeállítások

Továbbá ezen a felületen adható meg, hogy milyen főkönyvi számok esetén szeretnénk beállítani a Költséghely adat kötelező kitöltését. A mező mellett elérhető ikonra Ikon 1  kattintva a felugró főkönyvi számok kiválasztása szükséges a beállításhoz.

Kötelező főkönyvi számok kiválasztása

Törzskarbantartások – Költséghely felvitele

A beállítást követően a Beállítások/Törzskarbantartások/Költséghelyek menüponton belül lehet az Új opcióval új tételt felvinni. Ezen a felületen továbbá lehetőség van a már felvitt Költséghelyek módosítására, törlésére, nyomtatására.

Az új tétel felvitelekor/módosításakor lehetőséget ad a program arra, hogy az egyes költséghelyeket Rejtett -nek jelöljük. Ebben az esetben a beállítást követően a rejtett költséghely nem választható ki a könyveléskor, természetesen a korábban már rögzített tételek esetében a rejtett költséghely megjelenítése megmarad, azonban új számla/új tétel könyvelésekor már nem fog megjelenni a felajánlott költséghelyek között.

Új tétel felvitele

A Költséghely nevét 80 karakter hosszan limitálja a program, hasonlóan a részleg-, munkaszám és projekt esetében.

Alapműködés

A Könyvelés ablakban a helyes beállítások mellett megjelennek az új mezők, fej és tétel szinten egyaránt, ahova az új költséghelyet lehet rögzíteni. A könyvelés során felvitt költséghelyre azokban a listákban/funkciókban ugyanúgy lehet szűrni, mint a részleg-, munkaszám és a projekt esetén.

A Könyvelés ablakban is lehetőséget biztosít a program az új költséghely létrehozására ezzel az ikonnal Ikon 2 , vagy a Ctrl+K gyorsbillentyű kombinációval.

Könyvelés ablak

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések