Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

SQL szerver átállás – SQL Server 2012 frissítése SQL Server 2017-re


Ezen a lapon szakembereknek, rendszergazdáknak szóló információkat olvashat. Amennyiben szükséges, a programok eltávolításához / újratelepítéséhez kérje szakember vagy az Ügyfélszolgálatunk segítségét!

Csak abban az esetben távolítsa el programjait a számítógépről, ha egy előzetes konzultáció alkalmával Szakemberünk ezt javasolta Önnek vagy az online Tudásbázisban talált erre vonatkozó információt, hogy az Önnél jelentkező problémát ilyen módon lehet kezelni. Felelőtlenül (esetlegesen részlegesen) eltávolított programokkal kapcsolatos károkért, adatveszteségért nem tudunk felelősséget vállalni.

1. Adatmentés készítése

Az SQL szerver frissítése előtt (nagyon fontos!) mindenképpen készítsen adatmentést minden Kulcs-Soft programjának teljes adatállományából. Célszerű lehet továbbá biztonsági másolatot készíteni az adatbázis-fájlokról.

2. Adatmentés készítése után Kulcs-Soft program(ok) eltávolítása

Az adatmentés elkészítése után távolítsa el a még régi SQL szervert használó Kulcs-Soft programot: ezt a Vezérlőpultban teheti meg, a Programok és Szolgáltatásoknál (Windows 7 operációs rendszerben), vagy az Alkalmazások és szolgáltatásoknál (Windows 7-nél újabb operációs rendszerekben). Fontos, hogy új típusú termékszámmal rendelkező Ügyfeleink az Adatmentés után a termékszámot deaktiválják a Súgó/Névjegy menüpontban.

A deaktiválás menetéről az alábbi leírásban található bővebb információ.

Az SQL szervert ne távolítsa el ebben a lépésben, csak a Kulcs-Soft szoftvereket.

3. SQL 2017 kézi telepítése, Kulcs-Soft program telepítése

Mivel a teljes telepítőink -amennyiben érzékelnek a számítógépen már létező SQL szervert – nem telepítik fel az SQL2017-et, ezért kézi telepítésre van szükség.
Az SQL 2017 kézi telepítésének lépéseiről információt Ügyfeleink itt olvashatnak.

Ezt követően töltse le a Kulcs-Soft weboldaláról a telepíteni kívánt szoftver utolsó verziójának teljes telepítőkészletét.
A telepítés idejére a vírusirtó és tűzfal alkalmazásokat javasoljuk kikapcsolni. A telepítést követően a védelmi szoftverek – természetesen – újra aktiválhatók.

4. Kiszolgáló karbantartó segédprogram indítása, Új kiszolgáló beállítása

A sikeres újratelepítést követően a program indítása előtt nyissa meg a Kiszolgáló karbantartó segédprogramot (rendszergazdai indítással)  – a Windows keresőjébe beríva a segédprogram indítható. A Kiszolgáló karbantartó arra hivatott, hogy az egyes Kulcs-Soft programok esetében itt adható meg, hogy melyik SQL szerverhez csatlakozzon, itt lehet átállítani SQL2012-ről SQL2017-re, az alábbi módon:

Kiszolgáló karbantartó segédprogram
1. kép, összesen: 3.

Kiszolgáló karbantartó segédprogram

5. Mentés visszatöltése SQL 2017 alá

A szoftver üresen nem indítható, emiatt célszerű egy tetszőleges cégnevet felvinni a rendszerbe. Fontos, hogy új típusú termékszámmal rendelkező Ügyfeleink az Adatmentés után a termékszámot deaktiválják a Súgó/Névjegy menüpontban.

A deaktiválás menetéről az alábbi leírásban található bővebb információ.

Következő lépésként zárja be a programot és ezt követően már indíthatja a korábban mentett adatok visszatöltését.

Az újratelepítést követő első visszatöltés alkalmával minden esetben célszerű aktiválni  az Újratelepítés utáni első visszatöltés opciót:

Újratelepítés utáni első visszatöltés

Az adatmentés visszatöltése során lehetőség van kiválasztani, hogy melyik SQL-re szeretnénk a mentést visszatölteni, itt az SQL 2017-et válassza ki:

SQL2017 kiválasztása

Figyelem!

Az SQL 2017 telepítéséhez a továbbiakban a minimális rendszerigény a Windows 8, 64 bites operációs rendszer lett – ez alatt a program telepítése nem is fog megvalósulni, erről figyelmeztető üzenetet küld a telepítő:

Figyelmeztető üzenet

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat, minden Kulcs-Soft programra (kivéve: Kulcs-Bér) vonatkozóan.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések