Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2022. július – Kulcs-Könyvelés


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2022. július 07.

2022. július/2-es verzió kiadásra került 2022. július 11.-én.

A verziókiadás technikai okokból történt, a Kulcs-Soft KOBAK szolgáltatás került frissítésre.

Az új verzió a program Súgó/Frissítések keresése menüpontjából érhető el.

Bankszámlakivonat importer használata során elérhetővé vált az automatikus készpénz felvét/befizetés könyvelésének lehetősége

 

A Könyvelő program Plusz verziójában a Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Készpénzes tételek menüpontban lehetőség van megadni egy átvezetési főkönyvi számot, melyen a készpénz felvét/befizetés kerül nyilvántartásra. A beállítás hatására, ha a megjelölt főkönyvi szám kerül kiválasztásra bank rögzítése során, úgy a hozzá kapcsolódó pénztár naplós tételt a program automatikusan lekönyveli a kiválasztott pénztár főkönyvi számra. A funkció alapdevizás bank és pénztár esetén működik.

A szoftver legújabb verziójában már a bankszámlakivonat importer használata során is lehetőség van automatikusan rögzíteni a készpénz felvét/befizetés tényét a pénztár naplóba.

Ha a bankszámlakivonat importerben kiválasztásra kerül az a főkönyvi szám, mely megjelölésre került, mint készpénz felvét/befizetési főkönyvi szám, úgy a banki kivonat könyvelésekor egy felugró ablak fog megjelenni, melyben ki kell választani a készpénz felvét/befizetés pénztári főkönyvi számát.

Automatikus kiegyenlítés pénztár főkönyvi száma

A „Továbbiakban erre a pénztári főkönyvi számra könyvelje le az összes ugyanilyen tételt” opció bejelölését abban az esetben kell megtenni, ha a banki kivonatállományban többször is megadásra került a készpénz felvét/befizetés főkönyvi száma és minden esetben ugyanazon pénztár főkönyvi számra szeretnénk létrehozni a pénztári tételt.

NAV Online Számlaimporter modul:  Számlatükör megnyitásának lehetősége a modul felületéről

 

A NAV Online Számlaimporter modul felületéről megnyitható a számlatükör, így a számlák rögzítése során a Számlatükör ikon ikonra kattintva lehetőség nyílik új főkönyvi számok rögzítésére vagy meglévőek módosítására.

Számlatükör megnyitása a NAV Online Számlaimporter felületén

NAV Online Számlaimporter modul: Részleg-, munkaszám és projekt rögzítési lehetőség a felületen

 

A NAV Online Számlaimporter modul felületéről megnyitható a részleg-, a munkaszám és a projekt rögzítési ablaka, így a bizonylatok importálása során bővíthetők a törzsadatok.

A rögzítési ablakok különböző ikonok segítségével érhetők el, a könyvelő ablakban már megszokott módon, a Részlegszám ikon ikon a részlegszámhoz, míg Munkaszám ikon ikon a munkaszámhoz, míg a projekt ikon ikon a projekthez tartozik.

Részleg- munkaszám és projekt rögzítési lehetőség

NAV Online Számlaimporter modul: Elhatárolás időszakának megadása a felületen

 

A Könyvelő program Plusz verziójában megtalálható Elhatárolás funkció a NAV Online Számlaimporterben is elérhetővé vált.

A funkció használatához be kell állítani az időbeli elhatárolás főkönyvi számokat, bevétel és költség tekintetében a Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Elhatárolás menüpontban. (Magáról az elhatárolás funkció működéséről ITT olvashatnak részletesebben.)

A beállítást követően a NAV Online Számlaimportben a Kimenő és a Bejövő számlák esetén is megjelennek a számlatételek mellett az elhatárolás időszakának megadására szolgáló mezők.

Elhatárolás időszakának megadása

Az Elhatárolás időszak kezdete és az Elhatárolás időszak vége rubrikákba a dátumok manuálisan vagy naptárból történő dátum választással adhatók meg.

Amennyiben a számla tételeit tétel felbontással szeretnénk megosztani, úgy a tétel felbontás ablakában is lehetőség van az elhatárolás időszakának megadására.

Elhatárolás időszak megadása a tétel felbontásban

A megadott elhatárolási időszak a göngyölés során figyelembevételre kerül, így amennyiben számla két tétele eltérő elhatárolási időszakot tartalmaz, úgy a sorok összegöngyölésére nincs lehetőség.

NAV Online Számlaimporter modul: Kimenő oldalon bizonylatszám szűrési lehetőség

 

A Könyvelő program legújabb verziójában lehetőség nyílik a Kimenő (azaz Vevő) számlák bizonylatszám szerinti lekérdezésére.

A Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/NAV online számlaimport menüpontban bejelölhető a „Kimenő oldalon bizonylatszám szűrés lehetősége” opció, mely beállítás hatására a Számlák importja a NAV Online rendszerből menüpontban egy új szűrőfeltétel jelenik meg.

Kimenő oldalon bizonylatszám szűrés lehetősége

A szűrőfeltétel segítségével lekérdezhető a bizonylatok egy csoportja vagy egy meghatározott bizonylat, amennyiben a -tól és az -ig mező is kitöltésre kerül. A bizonylatszám mezők mindegyikének kitöltése nem kötelező, a szűrést el lehet végezni csak a -tól vagy csak az -ig mező töltése esetén is. A bizonylatszámot karakter pontosan kell megadni.

Bizonylatszámszűrés a NAV Online Számlaimporter felületén

Elhatárolt tételek listája

 

A Könyvelő program Plusz verziójában elérhető az Elhatárolás funkció, melynek segítségével az elhatároláshoz kapcsolódó vegyes naplós tételek, a megadott időszak alapján havonta létrejönnek.

A funkció használatához be kell állítani az időbeli elhatárolás főkönyvi számokat, bevétel és költség tekintetében a Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Elhatárolás menüpontban. (Magáról az elhatárolás funkció működéséről ITT olvashatnak részletesebben.)

A Könyvelő program legújabb verziójában elérhetővé vált egy listázási lehetőség, melynek segítségével lekérdezhetjük, hogy az adott időszak végén mekkora az aktív vagy passzív elhatárolás fennmaradó összege.

A lekérdezési lehetőség a Listák/Elhatárolt tételek listája menüpontban érhető el.

Elhatárolt tételek listája szűrőablak

A lekérdezett listán láthatjuk tételesen, hogy a szűrőablakon megadott paraméterek alapján a passzív vagy aktív főkönyvi szám egyenlege milyen bizonylatokhoz kapcsolódó elhatárolás tételekből adódik, így az aktív és passzív elhatárolás főkönyvi számok karton egyenlegeinek alátámasztásaként is szolgál a lista.

A felületen lehetőség van egy konkrét bizonylatra szűrni, vagy akár a számlákhoz kapcsolódó teljesítési dátumra is.

Word lekérdezési lehetőség Microsoft Office nélkül

A Könyvelő program júliusi verziójában a Kiegészítő melléklet Word formátuma lekérdezhető abban az esetben is, ha a számítógépre nem került Word kezelő szoftver telepítésre, vagy a telepített Word kezelő szoftver nem Microsoft Office termék. A Word dokumentum megfelelő formázása továbbra is Microsoft Office termék esetén garantált.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések