Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2022. április – Adatátadó rendszer


Megjelent!

Kulcs-Adatátadó frissítés

2022. április 26.

2022. áprilisi/3-es verzió kiadásra került 2022. május 11.-én.
A Kulcs – Adatátadóban a Tételek nyomtatása excel-ben való lekérdezése során a program hibaüzenetet küldött. A legújabb verzióval a hibaüzenet elhárításra került.

Projekt adatok feladása a Kulcs-Bér 2022-ből a Kulcs-Könyvelés programba

A Kulcs-Bér 2022 program áprilisi verziójában elérhetővé vált a részleg- és munkaszám mellett a projekt adatok megadási lehetősége is. A Bér programban felrögzített adatok a már megszokott módon az Adatátadó rendszer segítségével átadhatók a Könyvelő program részére is, az Adatátadó rendszer áprilisi verziójának telepítését követően a feladási értékek tartalmazzák a Projekt adatokat is.

Kulcs-Bér felad Kulcs-Könyvelésnek - Projekt átadás

Új funkció! – Elhatárolás időszakának megadási lehetősége a Főkönyvi Adatimporterben

A Főkönyvi Adatimporter új verziójában az elhatárolás időszaka megadhatóvá válik a bizonylatok tételsoraiban. A funkció abban az esetben használható, ha a Kulcs-Könyvelés program Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Elhatárolás menüpontjában megadásra kerülnek a Bevételek és a Költségek időbeli elhatárolására vonatkozó főkönyvi számok (Az Elhatárolás programfunkciót a Kulcs-Könyvelés Plusz programverzió tartalmazza).

Az elhatárolás időszakát az Adatimporter felületén a szerkesztési üzemmód (Lista/Szerkesztési üzemmód (F4) ) bekapcsolása mellett lehet megadni manuálisan vagy naptárból történő dátum választással az Elhatárolás időszak kezdete és Elhatárolás időszak vége rubrikákban:

Elhatárolás időszakának megadása_Szerkesztési üzemmód

A segédprogrammal beolvasható egyedi felépítéssel rendelkező adatimporter fájlok struktúra leírása is kibővítésre került az elhatárolási időszak megadására vonatkozó információkkal. Ebben az esetben a beolvasási felületen már nem szükséges az elhatárolás időszakát megadni, mert a mezők a fájlban megadott adatok alapján töltődnek. Az időszakot a .001-es kiterjesztésű, bizonylattételeket tartalmazó fájl 20. és 21. pozíciójában lehet feltüntetni Vevő és Szállító bizonylatok esetén. A mezők töltése nem kötelező.

Elhatárolás időszakának megadása_Struktúra leírás

Az Elhatárolás időszakának megadási lehetősége az alábbi menüpontokban elérhető:

  • NAV XML felad Kulcs-Könyvelésnek
  • Kulcs-Számla felad Kulcs-Könyvelésnek
  • Kulcs-Készlet felad Kulcs-Könyvelésnek

NAV XML fájl struktúra ellenőrzése előlegszámlák és végszámlák esetén

A NAV XML fájl feladása során többszörösen előforduló probléma, hogy az előlegszámlák és végszámlák esetén az XML-ben található adatok nem felelnek meg Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás XML paramétereinek. Annak érdekében, hogy a téves adattartalmú XML beolvasásával ne keletkezzenek a Könyvelésben hibás adatok, az adatátadás során lefuttatásra kerül egy ellenőrzés, melynek eredményeképpen a hibás struktúrájú bizonylatok a feladásból automatikusan kihagyásra kerülnek.
Amennyiben az ellenőrzés hibát észlel, úgy arról a Hibaüzenet oszlopban az adott számla sorában található részletesebb tájékoztatás:

NAV XML ellenőrzése

Excel lekérdezési lehetőség Microsoft Office nélkül

Az Adatátadó és a Főkönyvi Adatimporter program áprilisi verziójában az Excel listák lekérdezhetők abban az esetben is, ha a számítógépre nem került Excel kezelő szoftver telepítésre, vagy a telepített Excel kezelő szoftver nem Microsoft Office termék. Az Excel listák megfelelő formázása továbbra is Microsoft Office termék esetén garantált, de megnyitásuk bármilyen Excel kezelő szoftverrel lehetséges.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések