Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Adatlefúrás – Kulcs-Könyvelés


Kulcs-Könyvelés programunk legújabb verziójával egy kényelmi funkciót vezettünk be a Felhasználóink számára.

Adatlefúrás a Főkönyvi kivonatból

Az Adatlefúrás lényege, hogy az egyes Főkönyvi kivonat sorokat meg lehet vizsgálni, hogy pontosan milyen adatok alkotják. A főkönyvi kivonat egyes soraiból megnyitható az adott főkönyvi szám kartonja. Az adott kartonból megnyitható a számla/könyvelési bizonylat könyvelési ablaka, ahol amennyiben szükséges elvégezhető módosítás.

Főkönyvi kivonat  —–> Könyvelési karton  —–> Módosítás könyvelési ablak

Adatlefúrás

Adatlefúrás a Vevő-Szállító analitikából

Az Adatlefúrás funkció a Vevő-Szállító analitikán is elérhető. A VSZA -n a számlák, a banki/pénztári kiegyenlítések és az esetleges árfolyamkülönbözet miatt létrejött szállító vagy vevő naplós sorok is megnyithatóak a listáról. Az így megnyitott Könyvelési ablakban elvégezhetőek azok az ellenőrzések, esetleges módosítások amelyek szükségesek. Módosítás esetén a Könyvelési ablak bezárása után a megnyitott VSZA lista adatai frissülnek.

Vevő – Szállító analitika  —–> Módosítás könyvelési ablak

Adatlefúrás - VSZA

Adatlefúrás az Áfa – analitikából

Az Adatlefúrás a programban az Áfa-analitikáról is elvégezhető. Az Áfa-analitika minden sorára kattintva az adott sorhoz tartozó Könyvelési ablak nyílik meg. Amennyiben az áfa összege egy Vegyes naplós bizonylaton került könyvelésre, akkor az analitikáról a Vegyes napló nyílik meg elsőként, azonban ezen a Könyvelési ablakon az Eredeti bizonylat megjelenítése opcióval megnyitható a vegyes naplóhoz tartozó eredeti Szállító vagy Vevő naplós bizonylat is.

Áfa – analitika  —–> Módosítás könyvelési ablak

Adatlefúrás - Áfa -analitika

Adatlefúrás működése

Az Adatlefúrás funkció az alábbi listákról indítható:

- Főkönyvi kivonat
- Könyvelési karton
- Vevő-Szállító analitika
- Áfa- analitika

Minden esetben egy adott sorra lehet kattintani, és azt a sort tartalmazó lista vagy könyvelési ablak nyílik meg ezt követően.

Főkönyvi kivonatból Könyvelési karton megnyitása:
Amennyiben a Főkönyvi kivonatból nyitjuk meg a Könyvelési kartont, majd a Karton ablakát bezárjuk, akkor az eredeti Főkönyvi kivonatra ugrik vissza a program, amennyiben történt (pl. összeg) módosítás, akkor már a módosított értékek jelennek meg a főkönyvi kivonaton.
Lehetőség van a számlaosztályok lekérdezésére is, amennyiben pl. a 4-es Források sorra kattintunk, akkor minden alábontott könyvelési kartont megjelenít a program.

Vevő-Szállító analitika és Áfa-analitika listákról indított adatlefúrás:
A listákon bármelyik Vevő, Szállító vagy Vegyes naplós bizonylatra kattintva a hozzá tartozó Könyvelési ablak nyílik meg, ahol elvégezhetjük a szokásos módosításokat. A módosítást követően az eredeti listák frissülnek, és a megfelelő, módosított adatokat jelenítik meg.

Eredeti bizonylat megjelenítése:
A Könyvelési ablak a Kartonról, a Vevő-Szállító analitikáról és az Áfa-analitikáról is megnyitható. Amennyiben egy automatikusan generált vegyes naplós bizonylatot kérünk le, akkor a Módosítás ablakban az Eredeti bizonylat megjelenítése (Ctrl+B) Eredeti bizonylat megjelenítése opcióval megnyitható a vegyes bizonylathoz tartozó eredeti számla. Amennyiben módosítás történik a Könyvelési ablakban, visszalépve a listákra, már a módosított adatokat jeleníti meg az eredeti lista.

Eredeti bizonylat megjelenítése könyvelési ablakban

Adatlefúrás a Grafikonokból

Az Adatlefúrás funkció kibővítésre került a Grafikonokra is. A grafikonon megjelenő adatok részleteit, azaz főkönyvi kartonokat vagy listákat tekinthetünk meg, illetve egyes listáról megnyitva ellenőrizni is lehet a könyvelt tételeket.

Az alábbi grafikonok esetében működik az adatlefúrás funkció:

Áfa/Fizetendő áfa és Áfa/Levonható áfa grafikon:
A grafikonon az egyes oszlopokra kattintva jeleníthető meg az áfa – analitika.

Adatlefúrás grafikonokból - Fizetendő áfa

Áfa/Egyenleg grafikon:
A grafikonon lévő oszlopokra kattintva a havi Áfa összesítő lista nyílik meg.

Adatlefúrás grafikonokból - EgyenlegÁfa/Összevont grafikon:
A grafikonon havonta egymás mellett jelennek meg a fizetendő és a levonható áfa értékek, bármelyik oszlopra kattintva az Áfa-analitika nyílik meg.

Kintlevőség/Top 20 vevő és Top 20 szállító:
A grafikonon megjelenő Vevők és Szállítók analitikája nyitható meg.

Adatlefúrás grafikonokból - Top vevő,szállító

Bank és Pénztár/Aktuális egyenleg grafikon:
A grafikonon a bankokhoz és a pénztárakhoz tartozó főkönyvi számok jelennek meg felsorolva, az aktuális egyenleggel. Az adott sorra kattintva a főkönyvi számhoz tartozó karton lista jelenik meg.

Adatlefúrás grafikonokból - Bank és Pénztár


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések