Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Bizonylat rögzítése – Egyszerűsített könyvelő program (EVA)


Új könyvelési tétel hozzáadásához a Könyvelés menü / Bizonylat rögzítése menüpontot kell választania. A szoftver csak abban az esetben engedi az új bizonylat rögzítését, ha legalább egy bankot vagy egy pénztárat már rögzített a rendszerben. Erről a program figyelmeztető üzenetet is küld, valamint automatikusan megnyitja a Törzsek menü / Egyéb törzsek menüpontot, ahol a bankok vagy pénztárak fülön, az Új gombra történő kattintással felviheti a szükséges bankot vagy pénztárat.

A szoftver csak abban az esetben engedi az új bizonylat rögzítését, ha legalább egy bankot vagy egy pénztárat már rögzített a rendszerben. Erről a program figyelmeztető üzenetet is küld
1. kép, összesen: 2.

A szoftver csak abban az esetben engedi az új bizonylat rögzítését, ha legalább egy bankot vagy egy pénztárat már rögzített a rendszerben. Erről a program figyelmeztető üzenetet is küld

Általános tudnivalók

» A program eltárolja a mezőben megadott szövegeket, így tételeinek rögzítésével egy időben bővülnek törzsadatai is. A mező mellett található (Tallózás) gombbal jeleníthető meg a már rögzített szövegek listája, amelyek közül kiválaszthatja az Önnek megfelelőt.
» Az ügyfél nevét nem kötelező kitölteni, de ha az analitikák lekérdezése során használni szeretne szűrni Ügyfeleinek tételeire, akkor mindenképpen rögzítse (a felül található ikon segítségével) vagy a mező mellett lévő (Tallózás) gomb segítségével választhatja ki az ügyfél adatbázisból.

Olyan pénztári vagy banki bevétel/kiadás rögzítése esetén, amely pénzforgalmat érint (tehát be kell kerülnie az egyenlegbe), a felső, bruttó összeg mezőt is ki kell töltenie. Így a rögzített összeg növelni/csökkenteni fogja a banki/pénztári egyenleget, ez azonban csak a bizonylat mentése után látható.

Ha követelés vagy kötelezettség jellegű tételt rögzít és emiatt az összegnek nem kell szerepelnie a banki/pénztári egyenlegben, a felső „bruttó összeg” mezőt hagyja üresen. Ilyen esetben a nettó összeg valamint (szükség esetén) az áfa mezőket kell kitöltenie.

Ha áfát nem érintő tételt szeretne könyvelni, válassza a technikai „–” áfa kulcsot. Nyitó, illetve záró bizonylatokat kézzel is rögzíthet a szoftverben, a bizonylat tetején található „Nyitó” opciót vagy záró bizonylat könyvelése esetén a „Záró” opciót kell ilyen esetekben bepipálnia.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések