Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

K102-es bevallás elkészítése automatikusan – Egyszeres könyvelő program


Az Egyszeres programban elérhető a kisadózó vállalkozás részére juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről szóló adatszolgáltatási kötelezettség megtételéhez szükséges lista, illetve a programmal elkészíthető automatikusan a 21K102 jelű nyomtatvány is.

A lista és a bevallás helyes elkészítéséhez szükséges, hogy a listában szerepeltetni kívánt Ügyfeleinket KATA-s ügyfélnek jelöljük a Törzsek/Ügyfelek menüpontban. A felületen lehetőség van megadni, hogy az Ügyfél mettől-meddig van a KATA hatálya alatt. Természetesen az időszakra vonatkozó adatokat megadni nem kötelező. A lista lekérdezésekor figyelembevételre kerülnek a megadott adatok, és ennek megfelelően kerülnek listázásra a bevallani szükséges tételek.

Ügyfél felvitele KATA beállítássalA lista és a bevallás csak a KATA-s ügyfélnek jelölt partnereinket listázza.

KATA összesítő lista (K102)

A lista a Kimutatások/KATA összesítő lista (K102) lista menüpontból elérhető el.
A felugró szűrőablakban kiválaszthatjuk a kifizetés dátumát. Alapesetben ez az időszak egy teljes évre vonatkozik, a bevallás benyújtásához igazodva.
A lista a kiadás oldalra rögzített kifizetéseket/pénzügyi teljesítéseket veszi alapul, így a kiadás oldalra rögzített ki nem fizetett bizonylatok csak a kifizetésüket követően jelennek meg a listán.
A lista nettó értéket jelenít meg, így figyelve az 1 millió forintos értékhatárt. (A Könyvelő ablakban megadható eltérő számlaérték, amennyiben az Áfa érték nem, vagy nem teljes mértékben kerül levonásra az adott bizonylaton. Az itt megadott érték figyelembevételre kerül a K102-es bevallás esetén is.)

KATA összesítő lista (K102) szűrőablak

Megadható továbbá az Ügyfél neve és hogy milyen listát szeretnénk megjeleníteni.

  • Csak az értékhatárt elérő Ügyfelek: Az opció bejelölése mellett csak azon partnereink és tételeik jelennek meg, amelyek részére összességében több mint nettó 1.000.000 Ft kifizetésre került. A bevallás elkészítésekor is ezen adatok fognak megjelenni.
  • Minden ügyfél: Minden KATA-s ügyfélnek jelölt partnerünk kifizetett kiadás bizonylatai megjelennek, függetlenül az értékhatártól.
  • Tételes kimutatás: Amennyiben ez az opció bejelölésre kerül, úgy a listán tételesen megjelennek az adatok, míg bejelölés nélkül összesítve, egy sorban jelenik meg, hogy a kiválasztott időszakban mennyi az adott kisadózó vállalkozó részére nyújtott kifizetés.

21K102 jelű bevallás (adatszolgáltatás a kisadózó vállalkozás részére 2021. évben juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről)

A bevallás automatikus elkészítését az Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak/21K102-es nyomtatvány menüponton keresztül lehet elvégezni.

A felugró ablakban a Bevallás és Azonosítás menüpontban adhatóak meg a bevallás hibátlan elkészítéséhez szükséges adatok. Az Összegek előnézet fülön ellenőrizhetőek azoknak az Ügyfeleknek az adatai amelyek a bevallásban szerepelnek. Kérjük, hogy végezze el a szükséges ellenőrzéseket és az esetleges hiányos cím esetében adja meg a helyes adatokat.

21K102 nyomtatvány - Összegek előnézet

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések