Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Egyenlegközlők áttekintése lista – Kulcs-Könyvelés


A Kulcs-Könyvelés 2022. februári verziójával elérhető az Egyenlegközlők áttekintése lista. A lista a zárási feladatoknál nyújthat segítséget azzal, hogy nyilvántarthatjuk az egyenlegközlőinket az elfogadott és az esetleges kifogásolt értékekkel együtt.

A programban az egyenlegközlők a Listák/Levelezés/Egyenlegközlő menüponton belül készíthetőek el. Az itt elkészült egyenlegközlők listázására és kezelésére nyújt megoldást az új Egyenlegközlők áttekintése funkció. A funkció a Listák/Levelezés/Egyenlegközlők áttekintése menüpontban érhető el.

A funkció megnyitásakor egy szűrő ablak érkezik elsőként, ahol a következő szűrési beállítások érhetőek el:

Egyenlegközlők áttekintése

  • Analitika típusa: Kiválasztható, hogy a vevő-, vagy szállító számlákhoz tartozó egyenlegközlőket listázza a program.
  • Cégnév: Az egyenlegközlők listáját külön cégnévre is lekérhetjük.
  • Egyenlegközlő kelte: Az elkészült egyenlegközlők kelte dátuma.
  • Csak az utolsó egyenlegközlők megjelenítése: Ezzel az opcióval az utolsó elkészült egyenlegközlők jelennek meg.
  • Lezárt egyenlegközlők megjelenítése: Az Egyenlegközlők áttekintése ablakban az egyes egyenlegközlők lezárhatóak/menthetőek. Ezzel az opcióval a lezárt státuszú egyenlegközlők is megjelennek.

Az Egyenlegközlők áttekintése ablakban a szűrésnek megfelelő egyenlegközlők jelennek meg. Az ablak felső részében sorszám szerint az egyes egyenlegközlők jelennek meg. Ebben a részben kerül megjelenítésre az egyenlegközlőn szereplő adatok alapján egy elfogadott összeg mező. Amennyiben ez az összeg a Partnerünk által  kifogásolásra kerül – azaz nem kerül elfogadásra az egyenlegközlőn szereplő összeg -  azt itt lehet rögzíteni:

Elfogadott - kifogásolt összeg

A kitöltést követően az egyes egyenlegközlőket menteni tudjuk a Egyenlegközlő mentése- „Változások mentése” opcióval (amennyiben nem kerülnek a módosított adatok mentésre, akkor az ablakból való kilépés során küld a program erről figyelmeztető üzenetet). Lezárni/Véglegesíteni az egyes egyenlegközlőket az Egyenlegközlő véglegesítése – „Egyenlegközlők véglegesítése” opcióval lehet.  A véglegesítést követően lehet a Lezárt egyenlegközlők megjelenítése opcióval ezeket az egyenlegközlőket lekérni, vagy kihagyni a listából.

Adatok megjelenítése a számla részkiegyenlítése során

Amennyiben az Egyenlegközlőn szereplő számla részkiegyenlítést tartalmaz, az Egyenlegközlő áttekintése ablakban ezt a tétel oldalon megjeleníti a program:

Egyenlegközlők áttekintése- részkiegyenlítés esetén

Egyenlegközlő lista nyomtatása

A Listák/Levelezés/Egyenlegközlők áttekintése listában lehetőség van az egyenlegközlők nyomtatására is a Egyenlegközlők nyomtatása – Nyomtatás ikonra kattintva. A nyomtatott lista az egyenlegközlők listáját tartalmazza, az elfogadott és kifogásolt értékekkel együtt:

Egyenlegközlők listája


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések