Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2020. július- Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2020. július 23.

Új funkció! NAV Online Számlaimport modul a Kulcs-Könyvelő programban

A Kulcs-Könyvelés 2020. júniusi verziójával megjelent a NAV Online Számlaimport modul amivel egyszerűen és gyorsan könyvelhetőek a kimenő és bejövő számláink. Az új verzióban több új funkció is elérhető a modulban:

  • Előkönyvelés kezelése
  • Részleg-, munkaszám és projekt kezelése
  • Szállítói áfa árfolyam kezelése
  • Elszámolási időszakos számla jelölhetősége
  • Vevő/Szállító naplóba rögzített készpénzes számlák automatikus kiegyenlítése pénztár naplóban készpénzes fizetési mód esetén
  • Megjegyzések kezelése
  • Jóváíró áfa kezelése

A modul működéséről bővebben a modul leírásából olvashat.

Törvénymódosítás!  A számlaadat – szolgáltatás 2020. július 01-jétől alkalmazandó szabályai (M lap)

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény Összesítő jelentésre vonatkozó szabályokat tartalmazó 10. számú mellékletének szabályai 2020. július 1-jével megváltoztak, megszűnik a 100.000 forintos adóértékhatár. A befogadott számlákról, számlával egy tekintet alá eső okiratokról továbbra is az áfabevallás M lapjain szolgáltatandó adat, tehát 2020. július 1-től már értékhatártól függetlenül minden olyan beszerzési számláról adatot kell szolgáltatni a 2065M, 2065M-2 és a 12065M-02-K lapokon, amely alapján a terméket beszerző, szolgáltatást igénybe vevő adózó az adott időszakban levonási jogot gyakorol.

Továbbra is fontos, hogy a program csak azoknak a Partnereknek a számláit tudja megjeleníteni a 2065-ös bevallás M lapján amelyek adószámmal rendelkeznek. Amennyiben az adószám nincs kitöltve az Ügyféltörzsben, a bevallás elkészítésekor a program figyelmeztető üzenetben jelez:

Figyelmeztető üzenet

A számlaadat – szolgáltatás 2020. július 1-jétől alkalmazandó további szabályokról itt olvashatnak további információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések