Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2020. április – Adatátadó rendszer


Megjelent!

Kulcs-Adatátadó frissítés

2020. április 22.

Főkönyvi adatimporter javító verzió kiadása: 2020. április/2 

2020.04.30

A verzióban a NAV XML beolvasásánál egy hibaüzenet érkezett amennyiben nagy méretű fájl beolvasását végeztük el. Ennek javítása megtörtént a legújabb főkönyvi adatimporter verziójában.

 

Adószám ellenőrzése – első 8 karakter

Az Adatátadó legújabb verziójában ha az Ügyfél egyeztetésnél az Adószám szerinti egyeztetést választjuk ki, akkor az adószámnak csak az első 8 karaktere kerül egyeztetésre a feladó és a fogadó rendszerek között. Így elkerülhető lesz, hogy az adószám formátumának különbözősége miatt esetlegesen az adatátadó nem találja meg az adott adószámot a könyvelő programban és ezért helyettesítő adatot kér, vagy új Ügyfél létrehozását kéri. Az első 8 karakter minden kétséget kizáróan azonosítja az Ügyfeleket, így az egyeztetés gyorsabb és gördülékenyebb lesz.

Adatátadó - adószám szerinti egyeztetés

Figyelmeztető üzenet – gazdasági éven kívüli tétel átadása

A Főkönyvi adatimporter használata során amennyiben egy .csv-ben több adatbázis évet érintő tételek is vannak, a program üzenetet küld erről:

Figyelmeztető üzenet

Amennyiben IGEN opciót választunk, akkor a feladást előkészíthetjük, viszont csak a Könyvelő programban kiválasztott adatbázis évbe tartozó adatokat adja fel. Azokat a tételeket amelyek kívül esnek a kiválasztott Cég adatbázis évéből azokat piros háttérrel jeleníti meg, és nem kerülnek feladásra.

Ügyvitel és a Kulcs-Számlázó/Készlet feladása esetén a program ugyanúgy figyelmeztető üzenetet küld arról, hogy a feladási fájl tartalmaz a cél állományban beállított gazdasági időszakon kívül eső tételeket, viszont ebben az esetben ha folytatjuk a feladást, akkor minden tétel feladásra kerül.  Az adatátadás során érdemes a feladási fájl szűrési feltételeit újra megadni, hogy helyes adatok kerüljenek feladásra.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések