Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2020. április – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2020. április 22.

Új szűrési lehetőség a téves rögzítések korrekciójánál

Új szűrési lehetőséget vezettünk be a Számlatükör/Egyéb/Téves rögzítések korrekciója menüpontban.
A Téves rögzítések korrekciójánál van lehetőség módosítani, ha egy adott tételt nem arra a főkönyvi számra könyveltünk mint amire kellett volna. A tétel újrakönyvelése nélkül ebben a menüpontban korrigálhatjuk, hogy melyik főkönyvi szám esetén szeretnénk elvégezni a korrekciót. Ennek a módosításnak a gyorsabb kivitelezésében nyújt segítséget az új szűrőikon.

Téves rögzítések korrekciója

Eseménykönyvelésben jóváíró áfa paraméterezése

A legújabb programverzióban lehetőség van arra, hogy az eseménykönyvelésnél a jóváíró áfát is paraméterezni tudjuk a Szállító napló beállítása esetén. Az áfa tv. 153/A. § (1) bekezdése szerint lehetőség van a megállapított fizetendő adó összegét növelő tételként figyelembe venni, így a szállító naplóban eseménykönyveléssel a program is támogatja ennek a beállítását.

Jóváíró áfa paraméterezése eseménykönyvelésben

ÁNYK feladási fájl tartalmazza a cégnevet

Az ÁNYK felé feladott feladási fájl a 2065-ös bevallás készítése esetén a legújabb verzióval tartalmazza a cég nevét, annak érdekében, hogy a beolvasáskor könnyebben lehessen azonosítani ezeket a feladási fájlokat.

ÁNYK feladási fájl

Főkönyvi kivonat havi bontásban – eltérő üzleti év esetén is

A programban már meglévő funkció került kibővítésre azzal, hogy a főkönyvi kivonat havi bontással való lekérdezése eltérő üzleti év esetén is elérhető. A lista lekérdezésekor a program a Zárás és Nyitás/Beállítások/Általános beállítás menüpontban lévő zárási időszakot veszi alapul, ennek megfelelően jeleníti meg az értékeket.
Például: Zárási időszak: 2019.03.01-2020.02.28
Főkönyvi kovonat
A nyitó oszlopba kerülnek azok az értékeke amik Nyitó naplóba kerültek könyvelésre, illetve esetlegesen időszakon kívüli dátumra lettek könyvelve. Ezeket az időszakon kívüli tételeket javítani kell a programban, hiszen a beszámoló nem számol ezekkel az értékekkel.

Plusz napló alapparaméterezéskor

A programban új cég vagy év létrehozásakor a program plusz naplókat hoz létre automatikusan. Új év létrehozásakor csak abban az esetben, ha nem törzsadatátvétellel hozzuk létre az új évet.

PLUSZ termékszám esetén a következő 4 naplóval több kerül alap paraméterezetten a naplók közé:
Technikai bank: 389
Elk.bank: 385
Devizabank: 386
Valuta pénztár: 382
A naplókat mindaddig amíg nem kerül rá könyvelés a programban módosítani/törölni lehet.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések