Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Közös költségek automatikus könyvelése – Egyszeres program


A funkció segít a Társasházak könyvelése esetén, amivel gyorsan és egyszerűen rögzíthetjük a társasházban lakók közös költségeinek összegét a programban.

A könyvelés megkezdése előtt rögzíteni kell a programban a társasházban lakók közös költségeinek összegét. Ezt a Törzsek/Ügyfelek menüpontban az Új Ügyfél felvitele ablakban tehetjük meg. Tegyünk pipát a Tulajdonos opció mellé, valamint töltsük ki a közös költség összegét. Az automatikus könyvelésnél ennek az összegnek megfelelően jönnek létre a közös költség előírások.

Új Ügyfél felvitele

Amennyiben a Tulajdonos opció ki van pipálva, viszont az összegnél nulla szerepel, akkor ezen ügyfélre az automatikus könyvelés elindításával nem hozunk létre könyvelési tételt.

A közös költség automatikus könyvelését a Könyvelés/Közös költség létrehozása menüpontban  indíthatjuk el.

Közös költség könyvelése

Az itt megjelenő ablakban ki kell tölteni a könyveléshez szükséges hiányzó adatokat. Ezeket az adatokat első könyveléskor kell megadni, azt követően mentésre kerülnek. Az OK gomb megnyomásával a közös költség előírások könyvelésre kerülnek a kiválasztott hónapra vonatkozóan.

Fontos, hogy a közös költség automatikus könyvelése  többször is lefuttatható egy adott hónapra, így előfordulhatnak duplázódások a könyvelésben. Amennyiben vannak olyan Ügyfeleink akikre nem könyveltünk közös költség előírást (például mert a közös költség automatikus könyvelése után vittük fel az Ügyfelek listájába, vagy nem adtuk meg a közös költség összegét), akkor az előírás pótolható manuálisan a kipontozható típusú kiegyenlítetlen bizonylat létrehozásával.

Az OK gomb megnyomásával a közös költség előírások könyvelésre kerülnek a kiválasztott hónapra vonatkozóan.

FigyelmeztetésAz elkészült bizonylatokat megtekinthetjük a Bizonylatlisták/Ki nem fizetett bizonylatok listája menüpontban.

Minta a létrejött bizonylatról:

Minta könyvelési bizonylat

Az automatikusan létrejött Kipontozandó bizonylatokat a Kiegyenlítés típusú bizonylattal lehet kiegyenlíteni. A kiegyenlítésről, annak helyes menetéről az alábbi bejegyzésben olvashat.

Tulajdonosi kintlévőségek listázása

Az új lista a Kimutatások/Tulajdonosi kintlévőségek listája menüpontból érhető el. A szűrőablakban szűrhetünk Ügyfélkódra amennyiben nem szeretnénk az összes tulajdonost megjeleníteni. A kimutatás lekérhető képernyőre, valamint PDF fájlba.

Tulajdonosi kintlévőség lista


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések