PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Minimális kintlévőségek automata könyvelése – Könyvelő program (PLUSZ)


Kulcs-Könyvelő programunkban elérhető a minimális kintlévőségek automata könyvelése. A Vevő-Szállító analitika rendezéséhez nagy segítséget tud nyújtani ez az új funkció, amelynek segítségével a minimális kintlévőséges számlák automatikusan rendezésre kerülhetnek, ezzel hatékonyabbá és gyorsabbá téve a mindennapi munkát.

A legújabb verzióval a vevő és szállító analitikán szereplő minimális kintlévőségeket a programunkban automatikusan rendezhetjük az új funkció segítségével.

A Könyvelés menüponton belül található az új funkció: Kintlévőségek automatikus könyvelése

Kintlévőségek automatikus könyvelése

A funkció elindításával egy szűrőablak jelenik meg, ahol megadhatjuk, hogy milyen feltételeknek megfelelő kintlévőségeket szeretnénk a programmal automatikusan rendezni.

A Szűrőfeltételek fülön a kintlévőséges számlákra vonatkozó feltételeket adhatjuk meg:

Szűrőfeltételek

A Kintlévőségek fülön pedig az automatikus rendezéshez szükséges adatokat kell megadni:

  • Kintlévőségek könyvelési dátuma: Az itt megadott dátum lesz a rendezést tartalmazó technikai bank dátuma, illetve ezzel a dátummal lesz a számla is kiegyenlítve
  • Nyereség és veszteség főkönyvi száma: a főkönyvi számok megadása kötelező, a minimális kintlévőség rendezésekor a számla kiegyenlítésének az ellen főkönyvi száma adható meg ezekben a mezőkben.
  • Számla devizanem: A kintlévőséges számla devizanemére vonatkozik a beállítás
  • Határérték: A határérték mezőben azt az értéket adhatjuk meg ami alatti értékű kintlévőséges számlákat szeretnénk automatikusan rendezni. A határérték megadásánál lehetőség van negatív értéket is megadni. Példa: Amennyiben a határértékbe 2 értéket rögzítünk, akkor minden olyan kintlévőséges számla megjelenik melyeknek a kintlévősége 2,1,-1,-2,-3 stb. Amennyiben például -2 értéket adunk meg, akkor a -2,-3,-4 stb. értékű kintlévőséges számlák jelennek majd meg a listában.
  • Technikai bank: Technikai bank megadása kötelező. Devizás számlák automatikus rendezésekor csak a számla devizanemének és a beállított alapdevizának megfelelő technikai bankok kiválasztása lehetséges.

Kintlévőségek

A szűrőfeltételeknek megfelelően megjelenik egy lista a kintlévőséges számlákról. A Művelet menüpontban (vagy jobb egérgombbal) a következő lehetőségek közül választhatunk az automatikus rendezés érdekében:

  • Kiegyenlítés rögzítése a kijelölt számlához
  • Kiegyenlítés rögzítése a kijelölt számlákhoz
  • Kiegyenlítés rögzítése az összes számlához

A beállított határérték alatti kintlévőséges és az összes túlfizetés megjelenik a listában, így érdemes a művelet előtt növekvő sorrendbe rendezni a tételeket az egyszerűbb kijelölés érdekében.

A kiegyenlítés automatikus rendezése után a Módosítás menüpontban Technikai bank naplós tételek jönnek létre:

Technikai bank


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések