Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2019. április – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2019. április 15.

Új funkció! Áfa dátum megadási lehetőség (tényleges teljesítési dátum)

A programban lehetőség van megadni egy tényleges teljesítési dátumot, ami abban az esetben használható ha egy későbbi időpontban igényeljük vissza az áfát, mint a számlán szereplő teljesítési időpont.

Az áfa dátum megadási lehetőséget csak a szállító naplóban rögzített tételek esetén lehet beállítani:

2019-04-01_13h28_28

Az itt beállított dátum alapján kerül majd zárásra a számla. Pl. amennyiben egy számla januári teljesítési dátummal rögzül, majd  eltérő áfa dátum kerül beállításra ami februári, akkor az áfazárás során februárra kerül megjelenítésre és zárásra a tétel.

Áfa - analitika -Szállító

Fontos, hogy a tételes áfabevallásban (1965M-02) a számlán szereplő teljesítési dátum jelenik meg.

Új funkció! Pénzforgalmi áfa hatálya alól kikerülés esetén a nyitott bejövő számlák automatikus könyvelése

A legújabb verzióval elérhető egy új funkció, aminek segítségével ha egy cég kikerül a pénzforgalmi áfa hatálya alól, a bejövő kiegyenlítetlen számlák áfája könyvelésre kerül automatikusan és ennek következtében visszaigényelhető is lesz.

A Beállítások/Alapbeállítások/Pénzforgalmi elszámolás menüpontban egy új opció található: Kilépés a pénzforgalmi áfa hatálya alól

Kilépés a pénzforgalmi áfa hatálya alól

Amennyiben már rögzítettünk tételeket úgy, hogy a Pénzforgalmi elszámolás be volt jelölve, akkor a Kilépés a pénzforgalmi áfa hatálya alól opció aktív lesz. Az új opcióval elérhető a Kilépés dátuma, ahová a kilépés dátumát lehet megadni. A Bizonylat generálásával pedig a kilépés dátumára létrejönnek azok a vegyes naplós tételek, amik a pénzforgalmi elszámolás miatti áfa tételeket tartalmazzák. Az így generált tételek felkerülnek az áfa-analitikára, és az áfa visszaigényelhetővé válik.

A bizonylat generálása többször is lefuttatható, amennyiben visszamenőlegesen még történt szállítói számla rögzítés.

A számla módosításakor a generált áfa tételt tartalmazó vegyes napló is módosul, de nem kerül törlésre, és az újragenerálásra sincs szükség. A számla törlésével egyidejűleg a hozzátartozó automatikusan generált tételek is törlésre kerülnek.

Az automatikus bizonylatgenerálás visszavonhatatlan művelet, mentés készítése javasolt a funkció használata előtt.

Fontos információ a működéssel kapcsolatban, hogy a Bizonylatgenerálás csak azoknak a szállítóknak generál automatikusan vegyes naplós tételt, amely Ügyfelek nem lettek pénzforgalmi elszámolású Ügyfélnek jelölve.

 Ügyfél cím adatainak megjelenítése vevő- és szállító analitikán

A cím adatok megjelenítése akkor lehetséges az analitika Excelben való lekérdezésekor, ha a Beállítások/Alapbeállítások/Egyéb menüpontban a Cím megjelenítése ügyfél szűrésekor opció be van kapcsolva.

Cím megjelenítése ügyfél szűrésekor

A beállítás után a Listák/Vevő-Szállító analitika lista Excelbe való lekérdezésekor jelenik meg a cím adat.

Projekt adatok megjelenítése a Módosítás menüben

A legújabb verzióval elérhető a Módosítás listában a projekt mező is, amennyiben a Beállítások/Alapbeállítások/Egyéb menüpontban a Projekt kezelése opció be van jelölve.

Projekt megjelenítése


Korosított vevő-szállító kimutatás listában megjelenítésre kerül a lista fordulónapja

Ügyfeleink kérésére a korosított vevő-szállító analitika listájában megjelenítésre kerül a lista dátuma. Ez a dátum azért fontos az egyeztetés szempontjából, mert ehhez a dátumhoz viszonyulnak a periódusok.

 Korosított VSZA - lista dátuma

Banki kivonatállományok beolvasásakor új gyorsbillentyű használata

 A legújabb verzióban a banki kivonatállományok beolvasásakor a Bizonylatszám mezőn állva az F4 billentyűvel elérhető a Kiegyenlítetlen számlák ablaka, ahol a kipontozni kívánt számlákat tudjuk kiválasztani.

F4 billentyű használata

MKB banki kivonatállományok beolvasásakor bankköltség kezelése

 Ügyfeleink kérték, hogy az MKB banki kivonatállományok beolvasásakor a bankköltségeket kezelje külön a program, a számlával való összepontozás elkerülése miatt. A kapott fájlban egy külön jelölést kap a bankköltség, így beolvasáskora program ezekhez nem ajánlja fel automatikusan a számlával való összepontozást.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések