PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Turizmusfejlesztési hozzájárulás – Könyvelő program


Kulcs-Könyvelő programunkban elkészítheti a Turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallását.
A funkció a Könyvelő szoftver Standard és Plusz verziójában érhető el.

A Beállítások/Alapbeállítások/Turizmusfejlesztési hozzájárulás menüpontban adhatóak meg azok az áfakulcsok amelyekkel szeretnénk, hogy a program számoljon  a bevallás elkészítésekor.

Először szükséges bejelölni, hogy szeretnénk használni ezt a funkciót a programban és utána lesznek elérhetőek az áfakulcsokra vonatkozó beállítások. Az Áfakulcsok mezőben lehet kiválasztani azokat a kulcsokat amiket a könyvelés során a turizmusfejlesztési hozzájárulás alapjaként fogunk könyvelni.

A turizmusfejlesztési hozzájárulás alapjaként szolgáló szolgáltatásoknak egy-egy új áfakulcsot kell létrehozni, amit a beállításoknál a „Bevallásban szerepel” részhez rögzíteni kell, így tudjuk biztosítani, hogy a bevallás helyesen és teljeskörűen elkészülhessen.

 Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Az Áfa-listák/Turizmusfejlesztési hozzájárulás egyeztető lista menüpontban érhető el az a lista, amelyen a beállításoknak megfelelő áfakulccsal rögzített tételeket könyveltük a programba. A lista lekérdezésekor a szűrő ablakban megadhatóak a következő adatok:

- Lezárt időszak: itt azt lehet kiválasztani, hogy az áfa zárás szempontjából lezárt, nyitott vagy lezárt és nyitott tételeket is listázza a program

- Teljesítés dátuma

- Cégnév

- Bizonylat

- Áfakulcsonkénti összesítő

Turizmusfejlesztési hozzájárulás egyeztető lista

A bevallás elkészítéséhez elengedhetetlen az áfa zárása. Az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/19FEJLH nyomtatvány menüpontban készíthető el maga a bevallás.

A Bevallás fülön kell megadni , hogy melyik időszakra szeretnénk benyújtani az adatszolgáltatást.

Bevallás


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések