LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2018. február – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2018. február 01.

Újdonság! Megújult külsővel érkezik a Kulcs-Könyvelő program

A legújabb frissítéssel együtt a könyvelő programunk egy új külsővel jelenik meg. Bízunk benne, hogy a modern megjelenés még inkább elnyeri Ügyfeleink tetszését.

Az új külsővel egy új Kedvencek ikon is megjelenik a menüsorban, melyben a programnak azon funkcióit lehet megjeleníteni amiket napi szinten használunk, így is segítve azoknak a funkcióknak a gyorsabb/egyszerűbb elérését.

Kedvencek - új

A Kedvencek menüben lévő funkciókat a Beállítások/Alapbeállítások/Kedvencek menüpontban tudjuk módosítani. Itt lehetőség van kiválasztani azokat amik a napi munkához szükségesek.

Kedvencek beállítása

A megújult külsővel a Témák menüpont is bekerült a programunkba, mely segítségével kiválaszthatja melyik téma az amelyik a legjobban tetszik Önnek. A Témák beállítása a Beállítások/Alapbeállítások/Háttérkép és színek menüponton keresztül érhető el.

Témák beállítása

1865-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Könyvelés 2018. februári verziója már a NAV által előírt 1865 – ös nyomtatvány kezelését is tartalmazza.

Kérjük állítsa be a 2018-as évben a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások/Áfa fülön, hogy a 1865- ös nyomtatványt szeretné használni, és azt is, hogy milyen gyakorisággal.

1865-ös bevallás

A bevallás hatékony kitöltéséhez az áfa-gyűjtők használata javasolt. Amennyiben használ áfa gyűjtőket, akkor azokat átmásolhatja egy korábbi évből, vagy egy másik cégből a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások/Áfa fülön az Áfa gyűjtők átvétele gomb segítségével.

Figyelem!

Az Áfa gyűjtők átvétele az áfa kulccsal való összerendeléseket nem másolja, így azokat szükséges még beállítani a Beállítások/Törzskarbantartások menüpontban.

Amennyiben a kiválasztott nyomtatványhoz már volt korábban áfa gyűjtő és arra történt rögzítés, akkor az áfa gyűjtő átvétele már nem lehetséges.

Az áfa gyűjtőkkel kapcsolatos beállításokról, azok használatáról bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashat.

18A60 – as nyomtatvány kitöltése

Az áfa bevalláshoz hasonlóan a 18A60-as bevallás is bekerült a Kulcs-Könyvelés programunkba. A korábbi évekhez hasonlóan most is az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/18A60-as nyomtatvány menüpontból  érhető el a bevallás elkészítése.

Új funkció! Elhatárolás kezelése a könyvelő programban

Ügyfeleink munkájának segítése érdekében a Kulcs-Könyvelés 2018. februári verziójában elérhető az Elhatárolás automatikus kezelése, melynek segítségével időt és munkát spórolva rögzíthetőek az elhatárolásos tételeink.

Az Elhatárolás automatikus könyveltetéséhez szükséges beállításokról, annak használatáról bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashat.

Új funkció! Terv adatok export/import funkció

A már jól megszokott részleg-, és munkaszámhoz kapcsolódó tervadatok feltöltése ablakban lehetőséget biztosítunk arra, hogy exportálni és importálni tudják az adatokat, megkímélve Ügyfeleinket a sok manuális rögzítés terhétől.

Amennyiben szeretné használni ezeket az új funkciókat, látogasson el az erről szóló tudásbázis bejegyzésünkhöz, melyben segítséget nyújtunk a használatában.

Közösségi értékesítés könyvelése esetén áfa dátum megadási lehetőség

Az új verzióval a közösségi értékesítés könyvelése esetén lehetőséget nyújtunk arra, hogy kiválasztható legyen, hogy milyen dátummal szeretnénk, hogy bevallásban szerepeljen.

Ehhez egy külön beállításra is szükség van a Beállítások/Alapbeállítások/Egyéb menüpontban. A dátum megadás lehetőségének beállításáról/használatáról bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashat.

Bankszámlakivonat importer – Főkönyvi szám mentése a bankszámlaszámhoz

A legfrissebb verzióban lehetőséget biztosítunk arra, hogy az importálás következtében a bankszámlaszámhoz hozzárendelt főkönyvi számot mentse a program, így a következő beolvasás alkalmával nem szükséges a manuális kitöltése. Az első beállítás során fontos, hogy legyen bejelölve a Főkönyvi szám mentése a bankszámlaszámhoz opció.

Főkönyvi szám mentése

Nyitás során Ügyféltörzs egyeztetésekor cím megjelenítése

A nyitás során – Csak a folyószámla analitika nyitása és Teljes nyitás – szükség lehet az Ügyféltörzs egyeztetésére amennyiben az eltér a két adatbázis évben. Ügyfeleink kérésének megfelelően az egyeztető panel kiegészítésre került az Ügyfél címével, illetve a legördülő menüben is megjelenítésre került ez a cím adat az adószámmal együtt a  könnyebb beazonosítás érdekében.

Nyitás-Ügyféltörzs egyeztetése


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések