LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2017. január – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2017. január 31.

1765-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Könyvelés 2017. januári verziója már a NAV által kötelezően előírt 1765-ös nyomtatvány kezelését is tartalmazza.

Kérjük állítsa be a 2017-es évében a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások/Áfa fülön, hogy a 1765-ös nyomtatványt szeretné használni és azt is, hogy milyen gyakorisággal.

1765-ös bevallás

17A60-as nyomtatvány kitöltése

Az áfa bevalláshoz hasonlóan a 17A60-as bevallás is bekerült a Kulcs-Könyvelés programunkba. A korábbi évekhez hasonlóan most is az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/17A60-as nyomtatvány menüpontból érheti el a bevallás elkészítését.

Átlagárfolyam használata

Az új verzióban már lehetőség van a bank és a pénztár naplóban az átlagárfolyam használatára is. A Beállítások/Törzskarbantartások/Napló menüpontban a bank és a pénztár naplóban az árfolyam felkínálásnál 3 lehetőségből választhatunk, nincs készletérték számítás, FIFO, vagy átlagárfolyam.

Átlag árfolyam

Tagi kötelezettség átlagos állománya

Az 1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 6. § (9). bekezdése szerint a jövedelem-(nyereség-)minimum meghatározásakor az összes bevételt növeli c) a magánszemély taggal szemben fennálló kötelezettség napi átlagos állományának (ide nem értve az áruszállításból és a szolgáltatásból származó kötelezettséget, továbbá a megállapított, de ki nem fizetett osztalék kötelezettségként kimutatott összegét) az adóévet megelőző adóév utolsó napján a magánszemély taggal szemben fennálló kötelezettségét (ide nem értve az áruszállításból és a szolgáltatásból származó kötelezettséget, továbbá a megállapított, de ki nem fizetett osztalék kötelezettségként kimutatott összegét) meghaladó összegének az ötven százaléka.

Az egyszerű kiszámítás érdekében bevezettük a Kulcs-Könyvelésben a Listák/Tagi kötelezettség átlagos állománya menüpontot.

A szűrőablakon válasszuk ki azokat a főkönyvi számokat, amelyeken a tagi kötelezettségeket tartjuk nyilván.

Tagi kötelezettség átlagos állománya szűrés

Majd az OK gomb megnyomását követően a program kiszámolja az adóalapot növelő összeget a kívánt időszakra.

Tagi kötelezettség átlagos állománya


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések