Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2016. november – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2016. november 03.

Egyforma típusú naplók megkülönböztetése

Annak elősegítése érdekében, hogy egyes listákon meg tudjuk különböztetni a tételekről, hogy konkrétan melyik naplóba lettek rögzítve, bevezettük a naplókhoz rögzíthető kiegészítő jelet. Ezzel a lehetőséggel könnyen beazonosíthatjuk a listákon szereplő tételeket, így könnyen visszakereshetővé válik.

A kiegészítő jel megadására a Beállítások/Törzskarbantartások/Napló menüpontban van lehetőség:

Kiegészítő jel

Majd az itt megadott adat a listán a naplójel után kerül megjelenítésre. Így láthatjuk, hogy a számla konkrétan melyik bankból került kiegyenlítésre.

Kieg jel VSZA-n

A kiegészítő jel a következő listákon látható:

- Vevő-Szállító analitika
- Áfa analitika
- Kartonlista

Vevő-Szállító analitikán iktatószám megjelenítése

Amennyiben az iktatószám használata be van kapcsolva a könyvelésben, akkor van lehetőség, hogy megjelenítsük a vevő-szállító analitikán is. A szűrőablakon választható, hogy a megjegyzés, a részleg- és munkaszám, vagy az iktatószám kerüljön rá a nyomtatási képre. Amennyiben excelbe kérjük az analitikát, akkor is feltüntetésre kerül az iktatószám.

VSZA iktatószám megjelnítés

Áfa analitikán számla naplószámának megjelenítése

A korábbi verzióban az áfa analitikán csak az áfa napló számának megjelenítése volt lehetséges, így ha a számla áfa része vegyes naplós bizonylat volt, akkor csak a vegyes napló számát láthattuk az analitikán. A jelenlegi verzióban már választható, hogy az áfa vagy a számla naplószámát szeretnénk e megjeleníteni a listán, így akár egy elszámolási időszakos, bejövő fordított adózású, közösségen belüli beszerzés vagy pénzforgalmi adózású számla esetén nem csak az áfa, hanem a számla (vevő, szállító) napló számáról is információt kaphatunk.

Számla napló megjelenítése

Online kipontozáskor több számla egyidejű kiválasztása devizás számla és devizás bank esetén is.

Bank vagy pénztár online kiegyenlítéskor már nem csak alapdevizás számla és alapdevizás bank/pénztár esetén van lehetőség arra, hogy egyidejűleg több számlát válasszunk ki, hanem devizás esetén is van erre lehetőség.

Több számla kijelölése

A kiválasztást követően megjelenő ablakban a kipontozás árfolyamaként a törzsben rögzített, vagy a pénzügyi tétel rögzítésekor megadott árfolyam jelenik meg. Ha az árfolyam az előzőekből nem állapítható meg, akkor bekérjük az ablak megjelenítését megelőzően. Ez az árfolyam igény esetén átírható, valamint fifo árfolyam kezelése esetén a program automatikusan kiszámolja a szükséges árfolyamot.

Kipontozás árfolyamának megadása

Ügyfél megjegyzése könyveléskor vevő és szállító naplóban

Gyorsíthatja a rögzítési munka elvégzését, ha egymás után azonos vevőtől vagy szállítótól kapott számlát könyvelünk és bekapcsoljuk az Ügyfél megjegyzése könyveléskor (vevő/szállító naplóban) funkciót. Ezt a lehetőséget a Beállítások/Alapbeállítások/Felhasználófüggő beállítások/Kezelés menüpontban találja. A bekapcsolás hatására vevő vagy szállító naplóban való rögzítéskor a Cég mezőben automatikusan felajánlásra kerül a korábban könyvelt bizonylaton kiválasztott cégnév.

Ügyfél megjegyzése könyveléskor

Ügyfélazonosító megjelenítése

A gördülékenyebb ügyintézés érdekében ügyfeleink egyedi azonosítója a program főoldalának bal alsó sarkában, valamint a Súgó/Névjegy menüpontban megjelenítésre kerül.

Ügyfélazonosító


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések