Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2014. november – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2014. november 27.

Automatikusan létrejövő árfolyam differencia törlése

Az új verziónak köszönhetően a kipontozáskor automatikusan létrejövő árfolyam differenciák a kipontozás megszűnésével törlésre kerülnek, így nincs szükség ezek kézi törlésére. A kipontozás megszűnik ha:
- a folyószámla rendezés menüpontban a kipontozást visszavonjuk,
- kitörlésre kerül a számla tétel, vagy
- kitörlésre kerül a kiegyenlítő tétel.

Vevő-szállító analitika tételeinek rendezése

Ügyfeleink igényének megfelelően a Vevő-szállító analitika lekérdezésekor lehetőség adódik a számla tételek rendezettségének beállításához:

Vevő-szállító analitika megjelenítés sorrendje

A megjelenítés sorrendje lehet:
- Bizonylat dátuma
- Bizonylatszám
- Esedékesség
- Napló sorszám
- Rögzítési sorrend

Vevő-szállító analitikán fejléc módosítás

A Vevő-szállító analitika lekérésekor, amennyiben csak a vevő számlákat kérjük le, akkor a fejlécben a Vevő analitika feliratot jelenítjük meg, ha pedig csak a szállító számlákat kérjük le, akkor pedig Szállító analitika kerül feltüntetésre.

Következő évi teljesítésű elszámolási időszakos számlák átnyitása esetén a nyitó és a vegyes napló összekapcsolása

A következő évi teljesítésű elszámolási időszakos számla átnyitásakor, az új évben létrejön egy nyitó napló, amin a kintlévőség, valamint egy vegyes napló, amin az áfa rész szerepel. Ezek az egy számlához tartozó tételek az új verzióban „összekapcsolásra” kerültek, így ha újra nyitásra van szükség a programban, akkor a nyitó napló törlésekor automatikusan a vegyes naplós áfa is törlésre kerül. Ezzel szeretnénk ügyfeleink dolgát megkönnyíteni és a hibázási lehetőséget leszűkíteni, ugyanis ha a nyitó napló mellett a vegyes napló nem került törlésre, akkor az áfában ez duplikációhoz vezethetett.

Figyelmeztetés!

Amennyiben az ilyen típusú számlánkhoz nyitó naplós tétel nem kapcsolódik (előző évben teljes kiegyenlítésre került a számla), akkor a nyitás alkalmával létrejövő vegyes naplós áfa törlése kézileg szükséges egy újranyitás alkalmával!

Banki export modul: utalási tételek göngyölése

A Banki export modul újdonsága az utalási tételek összevonásának lehetősége. Amennyiben egy ügyfelünknek több számláját is kijelöltük utalandónak, akkor az ablakon látható Tételek összevonása gombra kattintva, az azonos bankszámlaszámú és devizájú tételek összevonásra kerülnek. A göngyölés hatására az utalandó összegek összeadódnak, valamint a közlemény rovatba az összes tétel bizonylatszáma bekerül vesszővel elválasztva.

Banki export göngyölés
Banki export göngyölés_2

Bankszámlakivonat importer: kivonatok kihagyásra jelölése

A Bankszámlakivonat importerben megjelölhető a kivonatoknál, hogy melyik kerüljön könyvelésre, és melyiket szeretnénk kihagyni. Hasznos lehet, ha az elektronikus fájlban a cég minden kivonata szerepel, de a beolvasás időpontjában csak a HUF-os kivonatot szeretnénk könyveltetni.

Bankszámlakivonat importer kihagyásra jelölés

 

Amennyiben szeretné munkáját megkönnyíteni, de még nem rendelkezik Banki export vagy Bankszámlakivonat importer modullal, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal az alábbi elérhetőségek egyikén:

Hoskó Róbert
Értékesítési menedzser
Tel: +36 1 336 5306
E-mail: hosko.robert@kulcs-soft.hu

A modulokról bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken olvashat:

Banki export modul

Bankszámlakivonat importer modul

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések