Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2014. január – Főkönyvi adatimporter


Megjelent!

Főkönyvi adatimporter frissítés

2014. január 17.

Új funkció! Másodlagos könyvelés feladása!

Ügyfeleink kérésének megfelelően a Főkönyvi adatimporterrel már a másodlagos könyvelési tételek feladására is lehetőség nyílik. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy a beolvasni kívánt állományunk 001-es fájljának a 14. oszlopában a másodlagos könyvelés főkönyvi számát szerepeltetjük, valamint a Kulcs-Könyvelésben is beállítjuk a másodlagos könyvelés használatát. Az ennek megfelelően kiegészített struktúra leírást innen érheti el. Azon ügyfeleink, akik nem használják a másodlagos könyvelést, továbbra is dolgozhatnak az eddig megszokott struktúrájú feladási állományukkal.

Új beállítási lehetőség: Áfa elszámolás göngyölés előtt

Az új opciónak köszönhetően beállítható, hogy több tételsoros száma göngyölése esetén ne a halmozott nettó érték alapján számolja ki az áfát a program, hanem tételsoronként, és ezt követően összesítse a főkönyvi számokra.

Természetesen ez a funkció csak akkor érhető el, ha a Tételek göngyölése opció is bekapcsolt állapotban van.

Különösen hasznos lehet ez a funkció azon Ügyfeleink számára, akik sok tételt tartalmazó számlákat göngyölve adnak fel, mert ezzel a beállítással biztosíthatják a számlázó rendszerben és a könyvelésében lekért áfa analitikák pontos egyezését.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések