LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2013. március – Könyvelő program


 

Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2013. március 18.

Havi készpénzforgalmi lista

Új lekérdezési lehetőség a Kulcs-Könyvelésben! Ügyfeleink kérésére már nem csak figyelmezetést adunk abban az esetben, ha egy ügyfélnél átlépjük a 1,5 milliós készpénzforgalmat egy adott hónapban, hanem ennek listázására is van lehetőség.

Ez a funkció a Listák/Havi készpénzforgalmi lista menüpontban érhető el. Egy adott hónap kiválasztása után a megjelenő listában ügyfelenként összesítve láthatjuk a pénztári kiadásokat és bevételeket.

1,5 milliós limit figyelésének kikapcsolhatósága ügyfelenként

Szintén Ügyfeleink jelezték, hogy bizonyos esetekben szükség lehet a készpénzkorlátozás figyelésének kikapcsolására. Ha Önnek van olyan partnere, akinél nem szeretne figyelmeztetést kapni könyvelés közben, akkor a Beállítások/Ügyfelek Karbantartása menüpontban kattintson az ügyfélre és kapcsolja ki a „1.500.000 Ft-os készpénzforgalmi limit figyelése” opciót. Ebben az esetben ez az ügyfél a Havi készpénzforgalmi listán sem fog megjelenni.

Részleg- és Munkaszám elrejtésének lehetősége

Sok esetben szükség lehet arra, hogy a használaton kívüli vagy aktualitását vesztett részleg-, és munkaszámainkat rejtetté tegyük, az új verzióban már ez is egy kattintással lehetségessé válik.

A Beállítások/Törzskarbantartások menüpontban a Részlegszámok és Munkaszámok fülön láthatja az összes eddig rögzített részleg-, és munkaszámot. Amelyiket a jövőben már nem kívánja használni, arra kattintson rá és kapcsolja be a Rejtett opciót. A rejtetté tett részlegszám/munkaszám ezentúl szürkén jelenik meg a törzskarbantartásban, könyveléskor és listák lekérdezésénél pedig nem is látszódik, így egyszerűbbé válik a „láthatóak” közötti választás.

Részleg-, Munkaszám és Fizetési mód mezőhosszának bővítése

Az új verzió telepítését követően a Részleg-, és Munkaszámok megnevezését, valamint a Fizetési módot már akár 80 karakterben is megadhatjuk. Ez különösen Kulcs-Ügyvitelt használó Ügyfeleink számára könnyíti meg a feladás közbeni adategyeztetést.

Összesítő jelentés lekérésénél az adószámmal nem rendelkező ügyfelek megjelenítése

Tételes belföldi áfa összesítő jelentés lekérésekor figyelmeztet minket a program, ha van olyan számlánk, melyet jelentenünk kell, de a számlán szereplő Ügyfél adószáma nincs rögzítve, ezért nem jelenik meg listánkon. Ez a figyelmeztetés az új verzióban kibővítésre került: ezentúl ezek az Ügyfelek név szerint is megjelennek, így könnyebben pótolhatjuk az adószám hiányát az ügyféltörzsünkben.

Duplex nyomtatás beállítása

Az új verzióban lehetővé vált a papírtakarékos kétoldalas nyomtatás beállítása. Amennyiben duplex nyomtatásra alkalmas nyomtatóval rendelkezünk és ki is szeretnénk használni ezt a lehetőséget, akkor nyomtatás előtt ezt be kell állítanunk a Nyomtató beállítások ablakban. A Duplex feliratnál három variációból választhatunk:

- Nincs: Egyoldalas nyomtatás

- Igen, fordítsa át: Kétoldalas nyomtatás, a lapot a hosszabbik tengelye mentén fordítjuk át

- Igen, Fordítsa felfelé: Kétoldalas nyomtatás, a lapot a rövidebbik tengelye mentén fordítjuk át.

Számlák egyeztetése lista

Az eddigi Áfa egyeztetés (számlánként) lista helyén találhatjuk megújult lekérdezési lehetőségünket: a Számlák egyeztetése listát, mely kibővült azzal a lehetőséggel, hogy már nem csak szállítóra, hanem vevőre is lekérhető. Ezen kívül belekerült a pénzforgalmi számlák megjelenítése is, mely a számla könyvelésénél megadott teljesítési időponttal kerül a listánkba függetlenül attól, hogy kiegyenlítésre került-e. Ennek következtében ez a lista csak abban az esetben fog megegyezni az Áfa analitikával, ha pénzforgalmi típusú számlákat nem könyvelünk.

Szakértőnk tippje: Ha pénzforgalmi típusú számlákat is könyvelünk, javasoljuk az Áfa analitika Lista Excelbe (számlánként) funkció használat, amennyiben számlánként kívánjuk megjeleníteni a lekönyvelt áfát.

Excel export beállításának lehetősége

A 2013. márciusi verzióval lehetőség nyílik arra, hogy Excel exportnál nem csak a gépünkre telepített Excel programnak megfelelő formátumban tudjunk listát létrehozni, hanem a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Listák beállításai fülön megadhatjuk azt is, hogy Excel 97-2003 (.xls) típusú legyen az általunk lekért Excel lista. Ha ennek megfelelően állítjuk be könyvelő programunkat, akkor olyan számítógépen is megnyithatóvá válik a létrehozott Excel fájlunk, melyen „régebbi” (97-2003) típusú Excel program van telepítve.

Pénzforgalmi elszámolású számla áfa dátuma

Ügyfeleink kérésének megfelelően megoldást nyújtunk arra az esetre, ha pénzforgalmi típusúan könyvelt számlánknak a pénzügyi kiegyenlítése hamarabb megtörténik, mint a számlán szereplő teljesítési időpont. Ez az eset jellemzően elszámolási időszakos számláknál fordulhat elő. Az új verzióban már beállítható, hogy ilyen esetben a kiegyenlítés dátumával vagy a számlán szereplő teljesítési időponttal jöjjön létre a vegyes naplós áfa lekönyvelése. Ennek megadására a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Pénzforgalmi elszámolás fülön van lehetőség.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések