Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Feladás az ÁNYK alkalmazás felé (65-ös nyomtatvány) – Egyszeres könyvelő program


Havi, negyedéves vagy éves áfára vonatkozó 65-ös bevallásunkat feladhatjuk az Általános Nyomtaványkitöltő programba (ÁNYK).

Ha az áfabevallásunkat a Kulcs-Egyszeres programból szeretnénk exportálni, így állítsunk be szoftverünket:

A Karbantarás/Beállítások menüpontjában, az Egyéb fülön adjuk meg az áfa bevallás gyakoriságát, valamint, hogy mely nyomtatványba szeretnénk feladni az adatokat.

Áfa zárás beállítások

A feladás elkészítéséhez be kell paramétereznünk az általunk használt áfa kulcsokat, hogy az azokra lekönyvelt számlák az áfa bevallás megfelelő soraira kerüljenek fizetendő illetve levonható oldalon. Ezt a Törzsek/Egyéb törzsek/Áfakulcsok menüpontban tehetjük meg.

Egyéb törzsek - Áfakulcsok

A feladás megkezdése előtt feltétlenül el kell végeznünk a bevallani kívánt időszak Áfa zárását, mert a feladásban csak a lezárt bizonylatok fognak megjelenni. Fontos, hogy az áfa zárást is olyan időszakokra végezze el, mint amit az áfa bevallási gyakoriságnál választott! Az áfa zárást a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban érheti el.

Bizonylatok szűrése áfa záráshoz

A feladás a Karbantartás\Feladás az ÁNYK programnak\1765-ös nyomtatvány menüponttal indítható. A feladás elkészítésénél kiválaszthatjuk, hogy mely áfa kulcsok adatait kívánjunk szerepeltetni az áfa bevallásban. Alapértelmezés szerint minden áfa kulcs bekerül a feladási állományba, amennyiben ettől el kívánunk térni, a két táblázat közötti gombokkal megtehetjük ezt. Az elvégzett beállításokat a program elmenti, így a későbbiekben nem kell azokat újra megadnunk.

Feladás  az ÁNYK programnak

Az így elkészült XML fájlt már könnyedén beolvashatjuk az ÁNYK programunkba a Szervíz/Egyedi importálás menüpont alatt. Ne feledjük, a Fájltípusnál az XML állományokat kell választanunk, hogy megtaláljuk az elkészült fájlunkat.

Figyelem! A feladás az áfa bevallás „M” lapjait csak a 2015. februári verzió feltelepítését követően tölti. (A módosító oldalak kitöltése kézzel szükséges.)


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések