Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Feladás az ÁNYK alkalmazás felé (65-ös nyomtatvány) – Egyszeres könyvelő program


Havi, negyedéves vagy éves áfára vonatkozó 65-ös bevallásunkat feladhatjuk az Általános Nyomtaványkitöltő programba (ÁNYK).

Ha az áfabevallásunkat a Kulcs-Egyszeres programból szeretnénk exportálni, így állítsunk be szoftverünket:

A Karbantarás/Beállítások menüpontjában, az Egyéb fülön adjuk meg az áfa bevallás gyakoriságát, valamint, hogy mely nyomtatványba szeretnénk feladni az adatokat.

Áfa zárás beállítások

A feladás elkészítéséhez be kell paramétereznünk az általunk használt áfa kulcsokat, hogy az azokra lekönyvelt számlák az áfa bevallás megfelelő soraira kerüljenek fizetendő illetve levonható oldalon. Ezt a Törzsek/Egyéb törzsek/Áfakulcsok menüpontban tehetjük meg.

Egyéb törzsek - Áfa kulcsok

Abban az esetben, ha az egyik könyvelt cégünkben, vagy egycéges rendszer esetén a könyvelt cégünk egy korábbi évében, a Törzsek/Egyéb törzsek/Áfakulcsok menüpontban beállításra kerültek az Áfa-kulcsokhoz a megfelelő Áfa bevallási sorok, úgy lehetőség van ezen nyomtatvány sorok átvételére egy másik cégbe vagy évbe a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Egyéb menüpontban a Nyomtatvány sorok beállításainak átvétele gombra kattintva. A funkció használata során meg kell jelölnünk, hogy a beállításokat mely cégből és évből szeretnénk átvenni.
A nyomtatvány sorok beállításai az Áfa bevallási nyomtatványhoz kapcsolódnak, így az átvétel előtt győződjünk meg róla, hogy megfelelő Áfa bevallási nyomtatvány került kiválasztásra a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Egyéb menüpontban.

Nyomtatvány sorok beállításainak átvétele

Abban az esetben, ha a nyomtatvány sorok beállításait már megtettük az adott évben, illetve áfás könyvelést is végeztünk, úgy a nyomtatvány sorok beállításai nem vehetőek át egy másik cégből vagy évből.

Nem lehetséges a beállítások átvétele - Figyelmeztető üzenet

Hasznos tipp: A nyomtatvány sorok átvételével könnyedén átmásolhatjuk a korábbi évben alkalmazott beállításainkat az év elején történő Áfa bevallási nyomtatvány váltást követően.

A feladás megkezdése előtt feltétlenül el kell végeznünk a bevallani kívánt időszak Áfa zárását, mert a feladásban csak a lezárt bizonylatok fognak megjelenni. Fontos, hogy az áfa zárást is olyan időszakokra végezze el, mint amit az áfa bevallási gyakoriságnál választott! Az áfa zárás a Könyvelés/Áfa zárás menüpontban érhető el.

Bizonylatok szűrése Áfa záráshoz

A feladás a Karbantartás\Feladás az ÁNYK programnak\65-ös nyomtatvány menüponttal indítható. A feladás elkészítésénél az Áfa-kulcsok fülön kiválaszthatjuk, hogy mely áfa kulcsok adatait kívánjunk szerepeltetni az áfa bevallásban, ezen beállítást a két táblázat közötti gombokkal tehetjük meg. Az elvégzett beállításokat a program elmenti, így a későbbiekben nem kell azokat újra megadnunk.

Feladás az ÁNYK programnak

Amennyiben bejelölésre kerül Az elkészült bevallás megnyitása ÁNYK-ban opció, úgy az OK gombra kattintást követően az elkészített 65-ös bevallás automatikusan megnyílik az ÁNYK programban.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések