PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2013. január – Adatátadó rendszer


Megjelent!

Kulcs-Adatátadó frissítés

2013. január 18.

Pénzforgalmi elszámolású számlák feladása a Kulcs-Ügyvitelből!

A megjelenő új verzióban fejlesztésre került, hogy a Kulcs-Ügyvitel szoftverek felhasználói számára a szoftverben rögzített Pénzforgalmi elszámolású számlák a rájuk vonatkozó törvényeknek megfelelően kerülnek feladásra a Kulcs-Könyvelésbe. Ez valójában annyit jelent, hogy az így rögzített számlák áfa tartalma feladáskor a Kulcs-Könyvelésben megadott technikai főkönyvi számra kerül és az áfa analitikán egészen addig nem jelenik meg, amíg pénzügyi teljesítést nem rendelünk hozzá.

Amennyiben az Ügyvitelben van rögzítve a számlához banki vagy pénztári kiegyenlítés és ezeket a tételeket is átadjuk az Adatátadó segítségével, akkor a számla áfa tartalma egy vegyes naplós könyvelési tétellel rögzítésre kerül és az áfa analitikán is látható lesz.

Amennyiben a könyvelő programban nincs beállítva a Pénzforgalmi elszámolású számlák átvezetési számai, akkor az adatátadó figyelmeztet erre az ellenőrzés során. 

Ennek elkerülése érdekében adatátadás előtt állítsa be a Kulcs-Könyvelés programjában az átvezetési számokat. Erről bővebb tájékoztatást a Pénzforgalmi elszámolás kezelése – Könyvelő program bejegyzés alatt olvashat.

Feladás a Kulcs-Bér 2013-ból a Kulcs-Könyvelés programba

A Kulcs-Adatátadó új verziójában már elérhető a Kulcs-Bér 2013 és a Kulcs-Könyvelés program közötti adatátadás.

Megjegyzés:

A Kulcs-Bér 2013 felad Kulcs-Könyvelésnek funkció a Kulcs-Bér 2012-ből történő feladáshoz hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy a Forrás adatok kitöltésénél a Kulcs-Bér 2013-ban rögzített cégadatok jelennek meg. A Cég és az Év kiválasztása után a már megszokott módon folytatódik az adatátadás művelete.

 


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések