PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2012. december – Adatátadó rendszer


Megjelent!

Kulcs-Adatátadó frissítés

2012. december 20.

Pénzforgalmi elszámolású számlák feladása a Kulcs-Számla Plusz és Kulcs-Készlet Pluszból!

A megjelenő új verzióban fejlesztésre került, hogy a Kulcs-Számla Plusz és a Kulcs-Készlet Plusz szoftverek felhasználói számára a szoftverben rögzített Pénzforgalmi elszámolású számlák a rájuk vonatkozó törvényeknek megfelelően kerülnek feladásra. Ez valójában annyit jelent, hogy az így rögzített számlák áfa tartalma feladáskor a Kulcs-Könyvelésben megadott technikai főkönyvi számra kerül és az áfa analitikán egészen addig nem jelenik meg, amíg kiegyenlítésre nem kerül.

Készpénzes fizetési móddal rögzített számlákhoz természetesen továbbra is létrejön az automatikus pénztári kiegyenlítés, ekkor a számla áfa tartalma egy vegyes naplós könyvelési tétellel rögzítésre kerül és az áfa analitikán is látható lesz.

Amennyiben a könyvelő programban nincs beállítva a Pénzforgalmi elszámolású számlák átvezetési számai, akkor az adatátadó figyelmeztet erre az ellenőrzés során.

 Ennek elkerülése érdekében adatátadás előtt állítsa be a Kulcs-Könyvelés programjában az átvezetési számokat. Erről bővebb tájékoztatást a Kulcs-Könyvelés decemberi verziótájékoztatójában olvashat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések