PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Másodlagos könyvelés beállítása – Könyvelő program


A Kulcs-Könyvelés szoftver Plusz változata másodlagos könyvelés vezetésére is lehetőséget biztosít.

A cégek szabadon választhatnak, hogy a költségeiket elsődlegesen vagy másodlagosan könyvelik az 5. számlaosztályban és ettől tehetik függővé a közvetett és a közvetlen költségeik könyvelését. Tehát a 6. és 7. számlaosztályok vezetése nem kötelező, de ha a vállalkozás úgy dönt, hogy vezeti, akkor ki kell alakítani annak rendszerét.

A Kulcs-Könyvelés Plusz szoftvert háromféleképpen állíthatjuk be:

» Nincs másodlagos könyvelés,
» Másodlagos könyvelés a 6-os / 7-es számlaosztályban (elsődleges 5-ös),
» Másodlagos könyvelés az 5-ös számlaosztályban (elsődleges 6-os / 7-es).

A lehetséges esetek közük a Beállítások / Alapbeállítások között, a Másodlagos könyvelés oldalon választhatunk. Figyelmeztetést is kérhetünk arra az esetre, ha könyvelés közben esetleg elfelejtenénk kiválasztani a másodlagos főkönyvi számot.

Átvezetési számláink megadásához nyissuk le a listát, válasszuk ki az átvezetésre használni kívánt főkönyvi számot, majd nyomjuk meg a Hozzáad gombot. Ha véletlenül téves főkönyvi számot adtunk meg, a Töröl gombbal távolíthatjuk el a beállítások közül.

A másodlagos könyvelést az adatrögzítés megkezdése előtt célszerű bekapcsolni, a szoftver akkor már nem engedi aktiválni az opciót, ha a kapcsolódó főkönyvi számok érintik az elsődleges könyvelést. Utólagos bekapcsolás esetén a korábban könyvelt tételeket törölnünk kell.

Másodlagos könyvelési tételeink automatikusan könyvelődnek az M- jelzésű naplóba. A másodlagos napló tételei nem módosíthatóak, nem törölhetőek, ha a bizonylat valamely adatán változtatni szeretnénk, a kapcsolódó könyvelést kell módosítanunk, vagy szükség esetén törölnünk. Az ellenszámla oldali főkönyvi számok módosítására használhatjuk a téves rögzítések korrekcióját.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések