PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Pénztárbizonylat módosítása, rontása, törlése – Házipénztár program


A Házipénztár program lehetőséget biztosít a helytelenül felrögzített pénztárbizonylatok módosítására, rontására és törlésére. A művelet végrehajtása előtt célszerű lehet adatmentést készíteni, így egy esetlegesen fellépő probléma esetén az állomány jelenlegi állapota visszaállítható az elkészített adatmentés visszatöltésével.

PLUSZ programváltozattal rendelkező Ügyfeleink a módosított / törölt tételekre vonatkozó információkat utólagosan is megtekinthetik az Eseménynaplóban, ehhez azonban az eseménynapló megfelelő paraméterezése is szükséges.

A bizonylatrontás és -törlés vissza nem vonható műveletek, az elkészített adatmentésre pl. akkor lehet szükség, ha véletlenül nem a szükséges tételt rontotta vagy törölte a programban.

Nem szigorú számlavezetés esetén:

» Módosíthatja bizonylatainak belső adatait (dátum, név, jogcím, bizonylatszám, szöveg, kontírszámok, áfa kulcs, összeg): a Listák menü / Pénztárbizonylatok listájánál szűrje be azt az időszakot, amelyben a módosítani kívánt tétel található, kattintson duplán a módosítandó bizonylat során bal egérgombbal, amelynek hatására megnyílik a bizonylat, így korrigálhatja a helytelen adatot. A „Mentés” gomb megnyomásával mentheti el a módosított bizonylatot. Fontos információ! A bizonylat belső adatainak módosítása során, ha a dátumot szeretné megváltoztatni, a módosítást követően javasoljuk, hogy rendezze újra pénztárbizonylatait – a folyamatos sorszámozás biztosításának érdekében. Ennek következtében (az új dátumtól függően) a módosított tétel előtti vagy utáni bizonylatok sorszámai meg fognak változni, mivel a program dátum szerint növekvő sorrendbe rendezi a tételeket, majd a rendezett listát sorszámozza újra folytatólagosan.
» Ronthatja bizonylatát: a Listák menü / Pénztárbizonylatok listájánál szűrje be azt az időszakot, amelyben a rontani kívánt tétel található, majd az ikonsoron kattintson a (Rontás) ikonra vagy kattintson a bizonylat során jobb egérgombbal és a megjelenő menüből válassza a „Bizonylat rontása” opciót. Rontás esetén a bizonylat megtartja sorszámát.
» Törölheti bizonylatát: a Listák menü / Pénztárbizonylatok listájánál szűrje be azt az időszakot, amelyben a törölni kívánt tétel található, majd az ikonsoron kattintson a (Töröl) ikonra vagy kattintson a bizonylat során jobb egérgombbal és a megjelenő menüből válassza a „Bizonylat törlése” opciót.

A szükséges programfunkciók az „Egyéb” menüből is elérhetők.

A bizonylat törlése vissza nem vonható művelet. Törlés esetén a bizonylat visszavonhatatlanul törlődik a rendszerből, sorszáma üresen marad. A folyamatos sorszámozás biztosítása érdekében Ön rendezheti pénztárbizonylatait. Ennek következtében a törölt tétel utáni bizonylatok sorszámai meg fognak változni, mivel a program dátum szerint növekvő sorrendbe rendezi a tételeket, majd a rendezett listát sorszámozza újra folytatólagosan.

Szigorú számlavezetés esetén:

» Ronthatja bizonylatát: a Listák menü / Pénztárbizonylatok listájánál szűrje be azt az időszakot, amelyben a rontani kívánt tétel található, majd az ikonsoron kattintson a (Rontás) ikonra vagy kattintson a bizonylat során jobb egérgombbal és a megjelenő menüből válassza a „Bizonylat rontása” opciót. Rontás esetén a bizonylat megtartja sorszámát.

Kattintson duplán a módosítandó bizonylat során bal egérgombbal, amelynek hatására megnyílik a bizonylat, így korrigálhatja a helytelen adatot. A \'Mentés\' gomb megnyomásával mentheti el a módosított bizonylatot
1. kép, összesen: 6.

Kattintson duplán a módosítandó bizonylat során bal egérgombbal, amelynek hatására megnyílik a bizonylat, így korrigálhatja a helytelen adatot. A 'Mentés' gomb megnyomásával mentheti el a módosított bizonylatot

A rontott pénztárbizonylatok nyomtatásban megjelenő formátumát itt tekintheti meg.

Információ

Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések