LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Fizetési módok – Könyvelő program


A szoftverben használt fizetési módok a Beállítások / Törzskarbantartások menüpontban, a Fizetési módok lapon találhatóak.

A program három alapértelmezett fizetési módot tartalmaz:

» árfolyam-differencia,
» készpénzes,
» átutalásos (8 nap).

Az árfolyam-differencia fizetési mód tulajdonságait nem javasolt módosítani. Ez egy speciális fizetési mód, mellyel csak alapvalutás tételek rögzíthetők, így nem módosítják devizás kintlévőséget. Segítségével árfolyam-differencia tételeinket könyvelhetjük.

A készpénzes fizetési mód sajátossága, hogy azonnali kiegyenlítésű, így ha készpénzes számlákat fogadunk a Kulcs-Készlet / Számla Plusz programokból, készpénzes kiegyenlítésük is megjelenik, a pénztár naplóban.

Az alapértelmezett átutalás fizetési mód esedékessége 8 nap, ezt könyvelés közben a szoftver automatikusan hozzáadja a számla keltének dátumához, ennek segítségével automatizálhatjuk az esedékesség dátumának kitöltését a könyvelési képernyőn. Új fizetési módokat is rögzíthetünk a rendszerben, ha pl. 30 napos esedékességű átutalásos számlákat is könyvelünk. Új fizetési mód rögzítéséhez kattintsunk az Új gombra.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések