LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Részlegszámok használata – Könyvelő program


A könyvelt adatok utólagos egy-, vagy kétdimenziós csoportosításához nyújt segítséget a részleg-, illetve munkaszámok használata.

A nagyobb kategóriákat a részlegszámok közé, az alkategóriákat a munkaszámok közé célszerű besorolni, így könyvelés közben megadhatjuk majd, hogy az aktuálisan rögzített tétel mely kategóriá(k)ba tartozik. Ha a könyvelés ilyen módon történik, utólagosan, a listák lekérdezésekor is szűrhetünk majd ezekre a kategóriákra, valamint ha listáinkat Excelbe szeretnénk exportálni, az Excel-táblázatban is megjelennek majd a részleg- és munkaszámok.  A funkció használata esetén részleg-, vagy munkaszámra összesített főkönyvi kivonatot is lekérhetünk.

A részleg- és munkaszámok használatát az alapbeállítások között aktiválhatjuk.

A funkció bekapcsolása után, a Részlegszámok oldalon, az Új gombra kattintva vihetünk fel új részlegszámokat.

Könyvelés közben is bővíthetjük részlegszám-törzsünket, a könyvelési képernyő tetején az Új részlegszám ikonra kattintva, vagy az <F6> funkcióbillentyű használatával.

Könyvelés közben részlegszámainkat a főszámlánál is megadhatjuk, vagy tételesen, az ellenszámla oldalon. Ha a főszámlánál megadjuk ezeket az adatokat, az ellenszámlákhoz is automatikusan bekerülnek.

További tudnivalók »

Alapbeállítások »
Munkaszámok használata »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések