PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Lezárt időszak visszanyitása – Házipénztár program


A Házipénztár program használata közben előfordulhat olyan eset, hogy valamely (egyszeres vagy kettős) könyvelő programba történő feladást követően utólagosan kerül elő néhány rögzítendő pénztárbizonylat, amelyet a program a lezárt időszakba már nem enged rögzíteni. Ilyen esetben a lezárt időszak feloldható, a feloldást követően pedig rögzíthetőek lesznek az utólagosan előkerült pénztárbizonylatok.

A leírt műveletek végrehajtását megelőzően hasznos lehet adatmentést készíteni a feladó és a fogadó programok adatállományából is.

Az utólagosan felvitt pénztárbizonylatokat – természetesen – a fogadó (könyvelő) programban is pótolni kell. A Könyvelő (vagy Egyszeres könyvelő) programban kézzel is rögzíthetőek ezek a tételek vagy (szükség esetén) a feladás megismételhető.

Mindkét esetben megfelelő körültekintéssel kell eljárni: az utólagosan rögzített pénztárbizonylatok dátumától függően előfordulhat, hogy a pénztárbizonylatokat újra kell rendeztetni a szoftverrel, amely művelet a bizonylatszámok megváltozását okozhatja.

Ha azt a lehetőséget választja, hogy újra elindítja az adatátadási folyamatot, akkor pedig arra kellene odafigyelni, hogy a fogadó programból (a duplázódás elkerülése miatt) előzetesen törölni kellene a korábban erre az időszakra feladott bizonylatokat, valamint az adatátadás a szűrőfeltételeknél ki kellene kapcsolni a „Korábbi feladott tételek kihagyása” opciót. Azért, hogy a program ne adja fel újra a pénztár egész évi anyagát a Könyvelő (vagy Egyszeres könyvelő) programba, javasoljuk, hogy az időszak megadásával szűkítse a feladandó tételek listáját.

Például: ha a 2023. decemberi időszak anyagának feladása már megtörtént, de utólagosan előkerült egy december 19-ei és egy december 29-ei bizonylat, azt az időszak feloldása után rögzítse a Házipénztár programba, rendezze újra tételeit, a Könyvelő programból törölje az adatátadással érkezett, 2023. december havi bizonylatokat, majd a feladást csak a 2023. december 1. – 2023. december 31-ei időszakra ismételje meg a „Korábbi feladott tételek kihagyása” opció kikapcsolásával.

Szűrőfeltétlek az Adatátadóban - Kulcs-Házi felad Kulcs-Könyvelésnek

 A Házipénztár programban CTRL + ALT + S billentyűkombinációt nyomva választhatja ki az Adatbázis-karbantartó segédprogramot. A következő panelen a Következő > gombra történő kattintás után a megjelenő listából kiválaszthatja a Házipénztár programot. Szintén a Következő > gombra kattintva kiválaszthatja a (javítani kívánt) céget és évet, majd a jobb oldali listából a Házipénztár zárás törlése feliratra történő kattintás után újra a Következő > gombot kellene megnyomnia, amelyet követően a program jelezni fogja, hogy hibátlanul lefutott-e a javítás.

Nyomja le a \'Ctrl+Alt+S\' billentyűkombinációt, majd a megjelenő szervízmenüből válassza ki az Adatbázis-karbantartó segédprogramot
1. kép, összesen: 5.

Nyomja le a 'Ctrl+Alt+S' billentyűkombinációt, majd a megjelenő szervízmenüből válassza ki az Adatbázis-karbantartó segédprogramot

Információ Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések