PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Szűrési lehetőségek a korosított vevő-szállító kimutatáson – Könyvelő program


Korosított vevői-szállítói kimutatás segítségével lekérdezhető, hogy mely bizonylatok azok, amelyek fizetési határideje már lejárt, illetve az egyes vevők vagy szállítók esetében van-e lejárt követelés. A kimutatást Listák/Korosított vevő-szállító kimutatás menüpontból kérhetjük le.

A menüpont kiválasztását követően szűrőképernyőt jelenít meg a program, ahol beállíthatjuk, hogy mely tételekről, milyen bontásban szeretnénk kintlévőség listát lekérdezni.

A Lista típusa mezőben ki kell választanunk, hogy vevő vagy szállító listát szeretnénk lekérni, majd ezt követően meg kell jelölnünk, a Lista dátumát. Ezen dátummezőbe azt a dátumot kell feltüntetnünk melyre a kimutatást le szeretnénk kérdezni, a program az itt megadott dátumhoz viszonyítva fogja feltüntetni a bizonylatokat.

Főkönyvi számok szerint is szűkíthetjük a listát, amennyiben csak meghatározott vevő/szállító főkönyvi számon (számokon) szereplő tételeket szeretnénk lekérdezni.

Pipáljuk be a Tételes lista opciót, ha nem partnerenként, hanem számlánként, tételesen szeretnénk lekérni adatainkat. (A Tételes lista bejelölése mellett a nyomtatáskor és az Excel lekérdezéskor cégenként csoportosítva látjuk majd a bizonylatokat.)

Devizás megjelenítés esetén a bizonylatok abban a devizában fognak megjelenni a listán, melyben lekönyvelésre kerültek, nem pedig könyvelés alapdevizájában.

Korosított vevő-szállító kimutatás - Szűrési lehetőségek

A kimutatás lekérhető konkrét cégre, bizonylatszámra, vagy összegekre szűrve, illetve a bizonylat és a kiegyenlítés dátuma szerint is.

Megadhatjuk továbbá, hogy hány napos tartományokra szeretnénk bontani a kimutatást. Amennyiben az alapértelmezetten felajánlott három periódus nem elég, úgy a Több periódus lekérdezése funkció bejelölése mellett plusz három periódus áll a rendelkezésünkre. (Ha a Több periódus lekérdezése opció bejelölésre kerül, úgy későbbiekben a lekért kimutatás csak Excel formátumba menthető el.) Amennyiben az alapértelmezetten felkínált periódusokat módosítjuk, de szeretnénk visszaállni az eredeti időszakokra, úgy az Alapértelmezett időszak gombra kell kattintanunk.

Ha bepipáljuk a Rendezetlen pénzügyi tételek opciót, akkor azon pénzügyi tételeink is megjelennek a kimutatásban, melyek érintik a vevő-szállító folyószámlát, de nincsenek bizonylathoz hozzápontozva. (pl.: dupla vagy téves utalások)

Korosított vevő-szállító kimutatás - Szűrési feltételek 02


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések