Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új vevői rendelés

Vevői rendeléseinket az ÉrtékesítésVevői rendelések menüpontban rögzíthetjük.

Vevői rendelés rögzítése

A rendeléseket az Értékesítés Vevői rendelések menüpontban az Új rendelés gombra kattintva tudjuk rögzíteni.

Az új rendelés rögzítésekor megadhatjuk a szállító profilját és a vevő, illetve rendelő adatait. Elegendő csak a vevőt kiválasztani, a vevő többi adatát a program automatikusan beemeli, amennyiben megfelelően megadtuk az adatokat a vevői adatok rögzítésekor.

Amennyiben új vevőnek állítunk ki vevői rendelést, akkor nem szükséges bemenni az ügyféltörzsbe és rögzíteni az új vevőt, hanem rendelés rögzítésekor is felvihető az ügyfél. A Vevőnél a  jelre kattintva tudunk új ügyfelet felvinni.

A vevői rendeléshez iktatószámot és szállítási határidőt tudunk hozzárendelni. Megadható továbbá részlegszámmunkaszám és projekt. Amennyiben felhasználóként vagyunk a programban belépve és a felhasználói jogosultságunkhoz hozzá lett rendelve a megfelelő részleg- és munkaszám, akkor ez automatikusan kitöltésre kerül.

A vevői rendelés testre szabható bizonylat. A testreszabást a bizonylat sablonok szerkesztésével tudjuk elvégezni. Bizonylat kiállításakor ki lehet választani a megfelelő sablont.

Tételek fülön tudjuk felrögzíteni azon tételek, illetve termékeket, melyeket a rendelés során le szeretnénk foglalni a vevőnek. Az Új gombra kattintva tudunk tételeket felvinni az ajánlatra.

Az Egységár mezőben, az adott termék, adott ügyfélre és darabszámra vonatkozó legkedvezőbb ára kerül felajánlásra, de kiválasztható másik elérhető árlistásárszorzós vagy akciós ár is, illetve átírható az adott összeg.

Felső, illetve alsó megjegyzést rendelhetünk az rögzítendő bizonylathoz. A rendelés rögzítésekor is megadhatjuk, illetve begépelhetjük a megjegyzés szövegét, de ha a Törzsadatokban feltöltöttük a Felső, illetve alsó megjegyzést törzset, akkor itt csak annyi a teendőnk, hogy kiválasztjuk a megfelelő megjegyzést.

A vevői rendelés készítésének végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva a vevői rendelés elmentése megtörténik és a nyomtatást a későbbiekben a rendelések listájából végezhetjük el.

Mentés és nyomtatás gombra kattintva, felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatjuk a sablont, példányszámot, nyomtatót, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e a rendelés.

Mentés és nyomtatás gombra kattintva, – ha aktiváltuk a távnyomtatás lehetőségét rendszerünkben,- kiválasztható a Mentés és távnyomtatás lehetősége is. Ilyenkor, az ügyfél e-mail címének megadása után, saját példányunk kinyomtatásához, a nyomtatás paraméterező ablak is megnyílik.

Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárás funkciónál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a rögzítőablak, hanem új ablak nyílik meg és tudunk újabb vevői rendelést kiállítani.

Vevői rendelés rögzítésekor a rendelésen feltüntetett termék mennyiségével foglaljuk a készletet. Ez ellenőrizhető a KészletezésRaktárkészlet lista, Foglalt oszlopában.

Vevői rendelés kiállítható a következő menüpontokban:

» az ÉrtékesítésVevői rendelések menüpontban
» az ÜgyfélkezelésÜgyfelek menüpontban a Bizonylat készítése ikonra kattintva
» az ÜgyfélkezelésÜgyfelek menüpontban az adott ügyfél adataiba belépve a Bizonylat készítése ikonra kattintva

A program lehetőséget nyújt arra, hogy rögzített vevői rendelés alapján egyéb bizonylatokat állítsunk ki.