Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Termék egyedek beállítása

A termékek egyedi azonosítására többszintű lehetőséget biztosít a Kulcs-Ügyvitel.
Attól függően, hogy saját gyártási, beszerzési és értékesítési folyamataink milyen jellegzetességgel bírnak, gyáriszámokkal, LOT számmal, szavatossági idővel és méret, illetve szín osztályba sorolással jellemezhetjük termékeinket.

Gyáriszám kezelése külön modul nélkül a kapcsolódó termékváltozatokban elérhető. LOT, szavatosság, méret és szín adatok kezeléséhez külön modul megvásárlása szükséges. Amint a modul termékszámát érvényesítettük a programban és újraindítottuk az alkalmazást, megkezdhetjük a paraméterezését ezeknek is. 

A bevételezések során termékegyedekhez rendelt azonosító ismérvek alapján lehet a további bizonylatok készítése során meghatároznunk, melyik konkrét termékekre vonatkozóan állítjuk ki azokat. Termék egyed választás minden bizonylaton megadható, azonban csak a készletmozgató és – beállítástól függően a – rendeléssel kapcsolatos bizonylatok esetében kerül ellenőrzésre.

A gyáriszámok, LOT számok, szavatosság, méret és szín osztály kezelését a Karbantartás/ Rendszer beállítások pont Készletkezelés csoportján belül, a Termék egyedek beállítása részen kapcsolhatjuk be. A termékegyed azonosítási típusok párhuzamosan működtethetők (akár mindegyik bekapcsolható egyszerre).

Amennyiben kötelező termék egyed kezelést kívánunk egy termék esetében beállítani, arra a termék adatlapján, a Termék egyedek fülön van lehetőségünk.

Gyáriszámok

A gyáriszámok mennyiségi egységenként azonosítják az egyes termékeket cégünket érintő életútjuk során. Legfontosabb jellemzője a programban, hogy gyáriszámmal azonosított tételben – bejövő és kimenő oldali bizonylatok esetén is – csak 1 lehet a megadott mennyiség. A bevételezések során termékegyedekhez rendelt gyáriszámok alapján lehet a kiadási bizonylatok kiállítása során meghatároznunk, melyik termékek mozgatását végezzük el.

Gyáriszámos tételek kezelése »

LOT számok, Sarzs számok

A LOT számok (vagy sarzs számok) segítségével a termékek egy csoportját jelölhetjük meg azonosítóval, mely elkíséri azokat a céget érintő teljes életútjuk során. Egy LOT szám általában egy műszakot jelöl a gyárban és az a szerepe, hogy a gyártás során felmerülő hibák esetén pontosan be lehessen azonosítani az érintett termékeket. Legfontosabb jellemzője a programban, hogy a LOT számmal azonosított tételekben több darab is szerepelhet, ugyanazzal a LOT számmal azonosítva, illetve az egy tételben megadott mennyiséghez több LOT szám is tartozhat. A bevételezések során termékegyedekhez rendelt LOT szám alapján lehet a további bizonylatok kiállítása során meghatároznunk, melyik konkrét termék egyedhez kapcsolódik a dokumentálásra kerülő esemény.

LOT/Sarzs számos tételek kezelése »

Szavatossági idő

Szavatossági dátumot rendelhetünk egy termékhez, vagy termékhalmazhoz a szavatossági idő használatának aktiválása után. Ez lehetővé teszi, hogy a termékegyedeket szavatossági idő figyelembe vételével kezeljük. Jellemzője, hogy a bizonylat tételben szereplő mennyiség szavatossági dátummal azonosítható mennyiségekre tovább részletezhető. A bevételezések során termékegyedekhez rendelt szavatossági idő alapján lehet a további bizonylatok kiállítása során meghatároznunk, melyik termékek bizonylatolását végezzük el.

Szavatossági idővel ellátott tételek kezelése »

Méret és/vagy Szín besorolás

Amennyiben termékeinket méret, vagy szín osztályok segítségével soroljuk be, a termék mennyiségek mozgásakor (be- és kimenő irány is), megadhatjuk, hogy milyen méretű és/vagy színű készletből történt a mozgás. Jellemzője tehát, hogy méret és/vagy szín osztály besorolással különböztethetőek meg a termékegyedek a bizonylat tételek kezelése során. A bizonylat tételben  szereplő mennyiség méret és/vagy szín osztály besorolás segítségével részletezhető. A bevételezésekben termékegyedekhez rendelt méret és/vagy szín besorolás alapján lehet a további bizonylatok kiállítása során meghatároznunk, melyik termék egyedekre vonatkozik az adott bizonylat.