Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Szavatossági idővel ellátott tételek

A programban beállítható a Szavatossági idő kezelés, mely hatására a szavatossági idő megadásával bevételezett termékek mozgatása is szavatossági idő általi termék egyed azonosítással történik. Szavatossági idővel ellátott termék egyed választás minden bizonylaton megadható, azonban csak a készletmozgató és – beállítástól függően – a rendeléssel kapcsolatos bizonylatok esetében kerül ellenőrzésre.

CSAK KIEGÉSZÍTŐ MODUL VÁSÁRLÁSA ESETÉN ÉRHETŐ EL!

Bevételezés

Szavatossági idővel kezelt termék bevételezésnél a bevételezett mennyiségekhez tartozó szavatossági időket az Egyedek mezőből nyitható Termék egyedek ablakban lehet megadni. A Mennyiség oszlopban a bevételezett mennyiséget, a Szavatossági idő oszlopban pedig annak dátumát. A megadott szavatossági idő bejegyzésekhez tartozó mennyiségek meg kell hogy egyezzenek a tételben megadott mennyiséggel.

A termék egyedek felvitelét segíti az Egyed bontása és Kitöltés segéd gombok. Az egyed bontásának hatására a tételben rögzített mennyiséget soronként szétbontja a program úgy, hogy minden sorban egy legyen a mennyiség, melyhez az egyed azonosítót meg kell adni. Ez főként a gyáriszám kezelés tekintetében hasznos lehetőség. A Kitöltési segéd pedig a tétel egyed ablak valamennyi sorára vonatkozóan azonos érték beállítását teszi lehetővé.

Raktárban található termék egyedek

A termékhez bevételezett (rögzített) szavatossági adatokat többek között a termék adatlapján és a terméklista betekintő ablakán is a Termék egyedek fülön ellenőrizhetjük. A tételek rögzítése során az Egyedek mezőből nyitható Termék egyedek ablakon is listázásra kerülnek az elérhető szavatossági dátumok és a hozzájuk tartozó mennyiségek. A raktárban található szavatossági idővel ellátott tételek külön listában, a Termék egyedek listájában is lekérdezhetőek.

Kiadás

Amennyiben egy adott termékből a raktárkészleten szavatossági idővel azonosított egyedek találhatóak, a program a készletmozgások (átadás, kiadás) során ellenőrzi, hogy létező azonosítóval (szavatossági idővel) ellátott egyedek kerüljenek a bizonylatra.

Kiadási bizonylaton a meglévő szavatossági adatok közül lehet kiválasztani a kiadásra kerülő termékekhez tartozó dátumot. Az Egyedek mezőre kattintva megnyitható Termék egyedek ablakban ki lehet választani a mozgatásra szánt szavatossági idővel jelölt termékeket. A listából akár egyszerre többet is kijelölhetünk (Ctrl + egér bal klikk egyesével vagy Shift első és utolsó bejegyzés megadással) a tételbe helyezésre a navigációs nyilak (pl.:  gomb) segítségével vagy Enterrel (vagy egér dupla klikk). A bizonylat tételhez kiválasztott szavatossági idő bejegyzések mennyisége meg kell egyezzen a tételben megadott mennyiséggel.

Bizonylat nyomtatási képén is láthatóak lesznek a szavatossági időre vonatkozó adatok, felsorolás szerűen, amennyiben az alkalmazott bizonylatsablonon kiválasztjuk azok megjelenését.