Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

LOT számos tételek

A programban beállítható LOT szám kezelés, mely hatására a LOT számmal / Sarzs számmal bevételezett termékek mozgatása is LOT számos termék egyed azonosítással történik. LOT számos termék egyed választás minden bizonylaton megadható, azonban csak a készletmozgató és – beállítástól függően – a rendeléssel kapcsolatos bizonylatok esetében kerül ellenőrzésre.

CSAK KIEGÉSZÍTŐ MODUL VÁSÁRLÁSA ESETÉN ÉRHETŐ EL!

Bevételezés

LOT számos termék bevételezésnél a LOT számokat és a hozzájuk tartozó mennyiségeket az Egyedek mezőből nyitható Termék egyedek ablakban lehet megadni.

Rakárban található LOT számok

A termékhez bevételezett (rögzített) LOT számokat többek között a termék adatlapján és a terméklista betekintő ablakán is a Termék egyedek fülön ellenőrizhetjük. A tételek rögzítése során az Egyedek mezőből nyitható Termék egyedek ablakon is listázásra kerülnek az elérhető LOT számok és mennyiségeik. A raktárban található LOT számos tételek külön listában, a Termék egyedek listájában is lekérdezhetőek.

Kiadás

Amennyiben egy adott termékből a raktárkészleten LOT számos egyedek találhatóak, a program a készletmozgások (átadás, kiadás) során ellenőrzi, hogy létező azonosítóval (LOT számmal) ellátott egyedek kerüljenek a bizonylatra.

Kiadási bizonylaton a meglévő LOT számok közül lehet kiválasztani a kiadásra kerülő termékekhez tartozó LOT szám bejegyzéseket adott raktárra vonatkozóan. Az Egyedek mezőre kattintva megnyitható Termék egyedek ablakban lehet kiválasztani a mozgatásra szánt LOT számokat. A listából akár egyszerre többet is kijelölhetünk (Ctrl + egér bal klikk egyesével vagy Shift első és utolsó bejegyzés megadással) a tételbe helyezésre a navigációs nyilak (pl.:  gomb) segítségével vagy Enterrel (vagy egér dupla klikk). A bizonylat tételhez kiválasztott LOT szám bejegyzések mennyisége meg kell egyezzen a tételben megadott mennyiséggel.

Bizonylat nyomtatási képén is láthatóak lesznek a LOT számok, felsorolás szerűen, amennyiben az alkalmazott bizonylatsablonon kiválasztjuk azok megjelenését.