PLUSZ programfunkció,Könyvelőcsomag LIGHT, Mini Integrált Rendszer
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Microsoft SQL Server 2000 kézi telepítése – Minden Kulcs-Soft program


A Microsoft SQL Server 2000 telepítőkészlete a Microsoft honlapról tölthető le:

SQL2000.MSDE-KB884525-SP4-x86-ENU.EXE

Ez a lap szakembereknek, rendszergazdáknak szóló információkat tartalmaz. Amennyiben szükséges, a program telepítéséhez kérje szakember segítségét!

Csak abban az esetben telepítse az SQL szervert, ha egy előzetes konzultáció alkalmával szakemberünk ezt javasolta Önnek, vagy az online Tudásbázisban talált erre vonatkozó információt, hogy az Önnél jelentkező problémát ilyen módon lehet kezelni. Felelőtlenül (esetlegesen részlegesen) telepített programokkal kapcsolatos károkért, adatveszteségért a Kulcs-Soft Nyrt. nem tud felelősséget vállalni.

Elsőként tömörítse ki a programot, a setupot ne indítsa el önmagában!

Az SQL szerver telepítésének idejére a vírusirtó, víruskereső szoftvereket, valamint az operációs rendszer Tűzfalát (esetleg a külső tűzfalakat is) javasolt kikapcsolni, ezek az alkalmazások megakadályozhatják az SQL szerver telepítését.

A letöltött és kitömörített telepítőt az alábbi paraméterekkel (nagy és kisbetűk számítanak!) futtathajta a Start menü / Futtatás… parancsának kiválasztása után:

C:\SQL2KSP4\MSDE\Setup.exe COLLATION=”SQL_Hungarian_Cp1250_CI_AS” DISABLENETWORKPROTOCOLS=0 INSTANCENAME=”KULCSSOFT” SAPWD=”informatikai” SECURITYMODE=SQL

Az esetlegesen felmerülő hibaüzenetek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a fenti idézőjeleket cserélje ki ” idézőjel (SHIFT + 2) karakterre.

A fenti művelettel Számítógépnév\KULCSSOFT nevű SQL szerver települ. Ezt javasolt ellenőrizni is az SQL Server Service Managerben, hogy fut-e (Start menü / Futtatás… / sqlmangr parancs begépelése után ellenőrizhető).

Az SQL szerver sikeres telepítését követően hamarosan telepíthetőek a Kulcs-Soft-os programok, azonban a programok telepítése előtt az alábbi paraméterek beállítása szükséges:

A Start menü / Futtatás… -nál írja be, hogy cliconfg. A megjelenő panelen a letiltott protokollok közül engedélyezze a TCP/IP-t, a Named pipe-okat és alul pipálja be a Megosztottmemória protokoll engedélyezését. Az Alias fülről távolítsa el az összes bejegyzést.

A megjelenő panelen a letiltott protokollok közül engedélyezze a TCP/IP-t, a Named pipe-okat és alul pipálja be a Megosztottmemória protokoll engedélyezését
1. kép, összesen: 2.

A megjelenő panelen a letiltott protokollok közül engedélyezze a TCP/IP-t, a Named pipe-okat és alul pipálja be a Megosztottmemória protokoll engedélyezését

Ezt követően kezdheti a szoftverek telepítését. A telepítő által feltett kérdésre (a szervergépen is!) válassza a „munkaállomás lesz (nem tárol adatokat)” opciót, a kiszolgáló gép nevének az SQL Szerver szervizmenedzserben látható nevet (SZÁMÍTÓGÉPNÉV\KULCSSOFT) adja meg (pontosan ugyanúgy: ugyanaz a típusú perjel legyen!).

Minden program telepítése után ellenőrizni javasolt az Alias fülön lévő bejegyzéseket. A program indítását követően a szoftver bekér egy cégnevet, mert üresen nem tud elindulni (itt tetszőleges cégnév megadható). Ha a szoftver hibaüzenetet adott ennél a lépésnél, ide kattintva tekintheti meg a további instrukciókat.

Ha működik a program akkor, már csak azt kell megvizsgálnia, hogy a rendszeradatbázis a C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL$KULCSSOFT\DATA könyvtárba került-e. Ezek a programnév32_rendszer.mdf és programnév32_rendszer_log.ldf fájlok.

Ha nem itt lennének, akkor a készítsen adatmentést, majd töltse vissza az állományt az „Újratelepítés utáni első visszatöltés” opció megjelölésével.

Információ Ez a bejegyzés programunk LIGHT és PLUSZ verziójával rendelkező Ügyfeleink számára is tartalmaz hasznos információkat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések