Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Áfa bevallás 07-es, 08-as lapjának automatikus kitöltése – Egyszeres program


A Kulcs-Egyszeres legújabb verziójától lehetőség van az Áfa tv. 6/A. és 6/B. számú mellékletében felsorolt, fordított adózású, mezőgazdasági, valamint a vas-, és acél termékek automatikus feladására a 65-ös bevallás 7-es és 8-as részletező lapjaira.

Javasolt használat:

A működéshez szükséges, hogy létrehozzunk mind értékesítésre és beszerzésre külön-külön áfa-kulcsot, melyekre azokat a termékeket, szolgáltatásokat rögzítjük majd melyeket a 07-es, 08-as lapon szerepeltetni kell.

Beszerzés esetén:

Áfa-kulcs beállítás

Értékesítés esetén:

Áfa beállítás (értékesítés)

Amennyiben nem csak mezőgazdasági, hanem vas-, és acél termékei is vannak, amit részleteznie kell, akkor arra is külön áfa-kulcsot kell létrehozni.

A Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/65A bevallás 07-08 lap menüpontban kapcsoljuk be a használatot, majd az Értékesítés és a Beszerzés fülön is válasszuk ki azokat az áfakulcsokat, amikhez szeretnénk VTSZ és súly adatot megadni, ezáltal szerepeltetni az áfa bevallás 07/08-as lapján. Beállítható továbbá az is, hogy könyveléskor a súly hány tizedessel legyen megadható. A bevallás elkészítésekor a program automatikusan lekerekíti egész számra a megadott súlyokat. Fontos, hogy a kiválasztott áfakulcshoz kötelező lesz megadni a könyvelés során a VTSZ és súly adatokat.

Értékesítés esetén:

FAD értékesítés

Beszerzés esetén:

65A 07-08 lap beállítás

 

Ha a beállításokat elvégeztük, akkor a Könyvelés ablakban  ha ilyen beállított áfakulcsot használunk akkor a VTSZ és a súly adatok mezője aktív lesz. A rögzített VTSZ és súly adatok, melyeket a 65-ös bevallásban szerepltetni kell, automatikusan kitöltésre kerülnek a 65-ös bevallás elkészítésekor, valamint listázható a Kimutatások/65A 07/08 egyeztető lista menüpontban.

FAD beszerzés könyvelése

 Bevallás elkészítése

A bevallás elkészítése a megszokott módon történik a Karbantartás/Feladás az ÁNYK programnak menüpontból az aktuális bevallást indítva. Fontos, hogy az adatok automatikus átadásának feltétele az áfa zárás és, hogy a 07-08-as lapon megjelenítendő számlák ügyfeleinek adószáma ki legyen töltve az ügyféltörzsben.

65A 07/08 egyeztető lista

Az új lista lekérhető a Kimutatások/65A 07/08 egyeztető lista menüpontból. Itt ugyanazokat az adatokat tudjuk lekérni a programból, amiket a program automatikusan átad a bevallás 07/08-as lapjára.

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések