Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Számlatükör import – Könyvelő program


Fontos a  könyvelés megkezdése előtt a számlatükör struktúrájának testreszabása. A számlatükör import ebben nyújt segítséget Ügyfeleinknek. Amennyiben rendelkezik egy már kialakított struktúrával, úgy azt az import fájl segítségével könnyen a Kulcs-Könyvelés programba importálhatja azt.

A könyvelési tételek rögzítése előtt érdemes kialakítani a számlatükör struktúráját. Amennyiben egy másik programból rendelkezik kialakított számlatükörrel, akkor egy meghatározott struktúra alapján könnyen és egyszerűen importálhatja be a könyvelő programba.

A számlatükör adatait pontosan meghatározott szerkezetű adatállományban tudjuk beolvasni, a beolvasható struktúra az alábbi link alatt tölthető le:

A számlatükör import minta állománya

Az import fájl betöltését a Számlatükör/Importálás excelből menüponton keresztül lehet megtenni:

Importálás excelből

A fájl betallózása után elindul az importálás. Amennyiben az import során hibát talál a program, azonnal jelezi azt. Ilyen hiba lehet ha nem megfelelő struktúrában van az import fájl felépítve.

Figyelmeztetés

Illetve amennyiben van olyan főkönyvi szám amelyre már történt könyvelés, akkor erről is küld a program figyelmeztető üzenetet:

Számlatükör importálás figyelmeztető üzenet

Az importálás sikertelen

Fontos, hogy a főkönyvi szám és a megnevezés oszlop kitöltése kötelező. Amennyiben van olyan sor az import fájlban amihez nem tartozik főkönyvi szám és/vagy megnevezés, akkor az a sor kimarad az importálásból.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések