PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Leltározás – Tárgyi eszköz program


A 2015. augusztusi verziótól új leltározási funkcióval bővült a Kulcs-Tárgyi programunk, melynek köszönhetően akár gyűjtős vonalkódolvasóval is leltározhatunk.

Az új leltár funkció a Karbantartás/Leltárak listája menüpontból érhető el. Új leltárat az Új leltár felvitele gombbal tudunk készíteni. Ezt követően szükséges megadni a leltár fordulónapját, valamint, hogy a csoportosan rögzített eszközöket egyediként, vagy csoportban szeretnénk e feltüntetni a leltár íveken (vonalkód alapján történő leltározás esetén nem javasolt kivenni a pipát, kivéve akkor ha a vonalkódok azonosító alapján lettek generálva).

A leltárhoz a leltáríveket az Új leltárív felvitele gombbal tudjuk létrehozni. A gomb megnyomását követően egy szűrőablakban választhatunk, hogy mely eszközök kerüljenek az elkészített leltárívre.

Példa:

Épületenként szeretnénk külön leltáríveket készíteni, mert minden épületben más személy leltározik. A szűrőablakon válasszuk ki az egyik épületet, majd nyomjunk az OK gombra és mentsük el a leltárívet. Csináljuk ezt végig minden épületre, ha van olyan eszközünk ami nincs épülethez rendelve, akkor „üres”-t is kell választanunk egy íven, hogy hiánytalan legyen a leltárunk.

Új leltárív szűrés

A leltárívről van lehetőség eszközt törölni, vagy új eszközt felvinni is.

Kézi leltározás:

A leltáríveken a Fellelt mennyiség oszlop kitöltése szükséges, ennek kitöltése után a program automatikusan számolja a Különbözet oszlopot.

Kézi leltározás

Vonalkódos leltározás:

A gyűjtős vonalkódolvasóval gyűjtsük össze a leltározandó tárgyi eszközeinket.

Vonalkódos leltározás

A vonalkód gyűjtő ikonra kattintva feljön egy ablak, ahová szükséges betölteni a gyűjtős vonalkódolvasó által összegyűjtött adatokat. (Szükséges, hogy a vonalkódolvasó és a Beállításokban lévő elválasztó karakter azonos legyen)

Vonalkód beolvasás

A betöltést követően nyomjuk meg az OK gombot, így a program egyezteti a beolvasott adatokat a leltáríven szereplő eszköz adatokkal és automatikusan kitölti a Fellelt mennyiség oszlopot. Amennyiben talál olyan vonalkódot, amely a leltáríven nem szerepel, akkor ezt hibalistában kiszűri a program.

Vonalkód nyomtatásáról az alábbi tudásbázis bejegyzésben tájékozódhat:

Etikett nyomtatása

Amennyiben egy leltáríven minden eszköz leltározása megtörtént, zárjuk le a leltárívet a Leltárív lezárása gombbal.

A leltáron belül lehetőség van leltáríveket és különbözeti listákat nyomtatni. A különbözeti listán azok az eszközök szerepelnek ahol a rögzített mennyiség a fellelt mennyiség eltéréséből adódóan különbözet keletkezett a leltáríven.

Nyomtatás

A leltárívek lezárását követően tudjuk a teljes leltárat is lezárni. A lezárás után a leltár és leltárív adatai nem módosíthatóak. Új leltár nem készíthető addig, amíg van lezáratlan leltárunk a programban.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések