LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Évközi nyitás könyvelése – Könyvelő program


Évközi nyitásra lehet szükség pl. könyvelőváltás vagy felszámolás miatt.

Könyvelésünk ekkor már tartalmazhat január 1-ei nyitót a 491 Nyitómérleg számlán könyvelve, ezért, ha a későbbiekben el szeretnénk különíteni a két nyitás adatait, az évközi nyitást eltérő főkönyvi számon javasolt könyvelni (pl. 0491 Évközi nyitás).

A nyitó tételeket a nyitó naplóban könyvelhetjük, úgy, hogy a főszámla az erre a célra kialakított technikai főkönyvi szám legyen (pl. 0491). Kelte dátumnak az időszak eleji dátumot adhatjuk meg (pl. február 1.), majd az ellenszámla oldali főkönyvi szám mezőben adhatja meg a nyitni kívánt, egyenleggel rendelkező főkönyvi számokat. A nyitott vevőket szállítókat partnerenként, számlánként könyvelhetjük.

A nyitott vevői, szállítói számlákhoz kapcsolódó részkiegyenlítéseket a nyitó pénzügyi (nyitó pü.) naplóban rögzíthetjük.

Nyitó és nyitó pénzügyi naplóban könyvelt bizonylatainkat a Könyvelés / Folyószámla-rendezés menüpont használatával pontozhatjuk össze.

Az előző évről áthúzódó téves vagy dupla utalások nyitását szintén nyitó pénzügyi naplóban könyvelhetjük. Ilyen esetekben az összepontozáshoz a Könyvelés / Pénzügyi tételek rendezése menüpontot használhatjuk.

A kézileg könyvelt nyitás részleteiről ezen az oldalon írunk bővebben.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések