LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

KATA lista, automatikus bevallás készítése


Programunkban elérhető a kisadózó vállalkozás részére juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről szóló adatszolgáltatási kötelezettség megtételéhez szükséges lista, illetve a programmal elkészítheti automatikusan a 17K102 jelű nyomtatványt is.

A lista és a bevallás helyes elkészítéséhez szükséges, hogy a listában szerepeltetni kívánt Ügyfeleinket KATA-s ügyfélnek jelöljük a Beállítások/Ügyfelek karbantartása menüpontban. Továbbá lehetőség van megadni, hogy az Ügyfél mettől-meddig van a KATA hatálya alatt. Természetesen az időszakra vonatkozó adatokat megadni nem kötelező. A KATA lista lekérdezésekor figyelembe vesszük a megadott adatokat, és ennek megfelelően kerülnek listázásra a bevallani szükséges tételek.

KATA beállítás az Ügyfél beállításokban

A lista és a bevallás csak a KATA-s ügyfélnek jelölt partnereinket listázza.

A lista a Listák/KATA összesítő lista menüpontban érhető el. A felugró szűrőablakban kiválaszthatjuk a kifizetés dátumát (a lista a kifizetéseket/pénzügyi teljesítéseket veszi alapul). Alapesetben ez az időszak egy teljes évre vonatkozik, a bevallás benyújtásához igazodva.

Lista szűrő ablak

Továbbá megadható az Ügyfél neve és az, hogy milyen listát szeretnénk megjeleníteni.

  • Csak az értékhatárt elérő ügyfelek:  ebben a listában csak azok a partnereink és tételeik jelennek meg, amelyek összességében elérték az 1.000.000 Ft-ot, így a bevallás elkészítésekor is megjelennek majd.
  • Minden ügyfél: minden KATA-s ügyfélnek jelölt partnerünk tételei megjelennek, függetlenül az értékhatártól
  • Tételes kimutatás: amennyiben ezt az opciót kiválasztjuk, akkor tételenként jelenik meg a lista. Míg a kijelölés nélkül összesítve, egy sorban jelenik meg, hogy az adott kiválasztott időszakban mennyi a kisadózó vállalkozó részére nyújtott kifizetés.

Fontos továbbá, hogy a lista a nettó értékeket jeleníti meg, így figyelve az 1 millió forintos értékhatárt is.

17K102 jelű bevallás (adatszolgáltatás a kisadózó vállalkozás részére 2017. évben juttatott, 1 millió forintot meghaladó kifizetésről)

A bevallás automatikus elkészítését az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/17K102-es nyomtatvány menüponton keresztül lehet elvégezni.

Azonosítás
2. kép, összesen: 3.

Azonosítás

A felugró ablakban a Bevallás és Azonosítás menüpontban adhatóak meg a bevallás hibátlan elkészítéséhez szükséges adatok. Az Összegek előnézet fülön ellenőrizhetőek azoknak  az Ügyfeleknek az adatai amelyek a bevallásban szerepelnek. Kérjük, hogy végezze el a szükséges ellenőrzéseket és az esetleges hiányos cím esetében adja meg a helyes adatokat.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések