PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Áfa gyűjtők paraméterezése a törzskarbantartások között – Könyvelő program


A Kulcs-Könyvelés program lehetőséget biztosít arra, hogy áfa adatainkat feladjuk az ÁNYK programnak.

Light típusú program használata esetén az adatok áfa kulcsok alapján adhatók át, a Plusz verzió választási lehetőséget is kínál: áfa kulcsok és áfa-gyűjtők alapján is feladhatjuk tételeinket. Az áfa-gyűjtők használatát az alapbeállítások között kapcsolhatjuk be.

A kétféle működés közötti alapvető különbség, hogy áfa kulcsok alapján történő feladás esetén az áfabevallás áfa-kulcs alapú összesítő sorait tölti ki a program (5.-6.-7. sorok és 64.-65.-66. sorok), míg az áfa-gyűjtők használatával egyedileg meghatározhatjuk, hogy az áfa kulcsokat és a könyvelt áfa tételeket a bevallás mely soraiban tüntesse fel a program.

Az áfa-gyűjtők paraméterezése a törzskarbantartások között

» A Beállítások / Törzskarbantartások menüpontjának / Áfa-gyűjtők fülén vihetjük fel a használni kívánt gyűjtőket. Áfa-gyűjtőinknek adjunk beszédes megnevezést, így könyvelés közben egyszerűen ki tudjuk választani, hogy melyik gyűjtőre van szükség. A megnevezés megadása után válasszuk ki, hogy a gyűjtőben rögzített tételeket az áfa bevallás mely soraiba szeretnénk majd feladni. Egy áfa-gyűjtőhöz több sor is rendelhető. Az ÁNYK program által automatikusan számolt, összesítő sorok kiválasztására nincs lehetőség.
» Az áfa-gyűjtők megjelenési sorrendjét a gombokkal módosíthatjuk. Értelemszerűen a leggyakrabban használt gyűjtőket célszerű a lista tetején, a ritkábban használt gyűjtőket pedig a lista alján elhelyezni.
A megnevezés megadása után válasszuk ki, hogy a gyűjtőben rögzített tételeket az áfa bevallás mely soraiba szeretnénk majd feladni
2. kép, összesen: 3.

A megnevezés megadása után válasszuk ki, hogy a gyűjtőben rögzített tételeket az áfa bevallás mely soraiba szeretnénk majd feladni

A gyűjtők rögzítését követően minden áfa-kulcshoz hozzárendelhetünk egy-egy áfa-gyűjtőt, így könyvelés közben, az áfa-kalkulátorban automatikusan megjelenik az áfa-kulcshoz kapcsolt áfa-gyűjtő. Áfa-kulcsaink módosítására ugyanitt, a Törzskarbantartások között lesz lehetőségünk, az Áfa-kulcsok alatt kattintható oldalakon.

További tudnivalók az áfa-gyűjtőkről »

Áfa-gyűjtők alapbeállításai »
Áfa-gyűjtők használata »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések