Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató: 2018. március 08.

Kulcs-Ügyvitel frissítés

Verziószám: 18.10.1117.7939

Megjelenési dátum: 2018. március 08.

Frissítve: 2018. március 10.

 Ügyvitel4

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

ÚJ! – Fizetési mód rögzítési lehetősége bizonylatírás közben»
ÚJ! – Pénzforgalmi számlanyitásra kötelezettek megjelölési lehetősége»
ÚJ! – Időszaki pénztárjelentés – Részletes nyomtatvány»

Fizetési mód rögzítési lehetősége bizonylatírás közben

Az egyszerűbb és gyorsabb kezelhetőség érdekében bevezetésre került az új fizetési módok rögzítésének lehetősége bizonylatírás közben.

Fizetési mód rögzítése bizonylaton

Az új opciónak köszönhetően, ha olyan fizetési módot kell alkalmazni, ami a korábbiakban még nem lett felvezetve a törzsadatok közé, nem kell bezárni a bizonylatot és újrakezdeni a folyamatot, hanem néhány lépésben, a szükséges adatok megadásával felrögzíthető és alkalmazható is.

Pénzforgalmi számlanyitásra kötelezettek megjelölési lehetősége

A 1,5 millió forintot meghaladó készpénzfizetés korlátozás a pénzforgalmi számlanyitásra (azaz bankszámlaszám nyitásra) kötelezett adózók között áll fent. Annak érdekében, hogy a számlázó szoftver erre figyelmeztetni tudjon, bevezetésre került két új jelölő, amelyek segítségével ügyfél -és „saját” oldalon is megadható ennek ténye. A cégprofilhoz a Karbantartás / Rendszer beállítások / Alapértelmezett adatok beállítása menüpontban érhető el:

Rendszerbeállítások - Pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett

A fenti ábrán látható, hogy amennyiben csak pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett cégünk, úgy a „pénzforgalmi elszámolás” beállítása nem engedélyezett.

Az ügyfelek adatlapján hasonló a működés:

Ügyfél - Pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett

Amennyiben mindkét fenti beállítás érvényesül, úgy abban az esetben, ha a bizonylatok együttes értéke az adott partner számára az adott havi időszakban meghaladja a 1,5 millió forintot, úgy számla mentésekor a szoftver erről figyelmeztetést küld.

Pénzforgalmi számlanyitásra figyelmeztető üzenet

Az ügyfelek importálásakor is lehetőséget biztosítunk a pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett beállítás rögzítésére. Erről az alábbi linken olvashat.

Időszaki pénztárjelentés – Részletes nyomtatvány

Időszaki pénztárjelentés készítésére eddig is volt lehetőség a programban, viszont a friss verzióban már egy sokkal részletesebb jelentés nyomtatására is lehetőség nyílik.

Az időszaki pénzkészlet jelentés lista megfelelő szűrése után a következő ikon segítségével lehet elkészíteni a bővített nyomtatványt:

Bővített pénzkészlet lista

Az adatok korábban 2 lekérdezés (Pénztárzárás, Időszaki pénztárjelentés) segítségével is kinyerhetők voltak a programból. Jelenleg ez 1 lekérdezés nyomtatásával megoldható.

A bővített nyomtatvány a következő adatokat tartalmazza:

– A gazdálkodó azonosítására alkalmas adatok (cégnév, adószám, székhely címe)

– Pénztár megnevezése

– A szűrt időszak megjelölése

– A jelentés- vagy forgalmi időszak adatait (ki- be fizetések bizonylatainak adatait- dátum, bizonylatszám, megnevezés, összeg)

– A napi göngyölített egyenlegek

– Nyitó pénzkészlet

– Napi forgalom

– Záró pénzkészlet

– Pénztáros aláírásának helye

– Ellenőr aláírásának helye

– Záró pénzkészlet címletezése (amennyiben a szűrt időszak több pénztárzárást is tartalmaz, abban az esetben az összes zárás címletezése külön feltüntetésre kerül)

Pénztárjelentés_V1

 

Pénztárjelentés_V2