Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató: 2015. március 31.

Megjelenési dátum: 2015.március 31.

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

ÚJ! – Csoportos általános forgalmiadó-alanyiság esetén megadható és nyomtatható csoportazonosító »
ÚJ! – Bizonylattétel szerkesztő ablakon, előző tétel alapján történő automatikus adatfelajánlás lehetősége »
ÚJ! – Kimenő számlán és szállítólevélen rögzítő munkatárs nevének megjelenítése »
ÚJ! – Szállítólevél kiállítás a munkalapok listájából – Szerviz modul »
Új! – Részletes jogosultság beállítás események megtekintéséhez»
ÚJ! – Számla mentése nyomtatással és új számla rögzítő ablak megnyitással »
ÚJ! – Bejövő számla és szállítólevél bizonylatszám ismétlődésének figyelése »
ÚJ! – Áfa-kulcs beállítási lehetőségek változása a termék adatlapokon »
ÚJ! – Kontírozási adatok megjelenítési lehetősége számlán és előlegszámlán »
ÚJ! – Számlán szereplő VTSZ szám és súly adatok átadása a könyvelésnek »
ÚJ! – Nullás tételek – beállítástól függően – bekerülhetnek a feladási fájlba »
ÚJ! – Iktatószámok átadása a feladási fájlba »

 

Csoportos általános forgalmiadó-alanyiság esetén megadható és nyomtatható a csoportazonosító »

A számla kötelező adattartalmára vonatkozó előírásoknak megfelelően, mind a saját, mind az ügyfeleink esetében rögzíthető és a számlákon nyomtatható – csoportos áfa-alanyiság esetén – a csoportazonosító szám.

Saját vállalati profilunkat a Karbantartás / Beállítások / Rendszerbeállítások pont Cégadatok fülén bővíthetjük ki szükség esetén a Csoportazonosítóval.

Csoportazonosító rögzítése saját vállalati adatokhoz

Csoportazonosító rögzítése saját vállalati adatokhoz

Ügyfeleink adatlapján az Alapadatok részen, a Csoportazonosító mezőben adhatjuk meg a csoportazonosítót.

A számlán történő csoportazonosító megjelenítéséhez a számlázáskor használt sablon módosítására is szükség van.

A Karbantartás / Törzsadatok / Bizonylatok / Bizonylat sablon pontban szerkeszthetők a sablonok beállításai. A módosítani kívánt sablon szerkesztőablakán, az Ügyfél profil és a Saját profil füleken is ki kell választani és el kell helyezni az aktuális profil szerkezetben a csoportazonosító nyomtatásához szükséges makrókat.

Csoportazonosító elhelyezése a bizonylatsablonon

Csoportazonosító elhelyezése a bizonylatsablonon

A beállítások elvégzése után már, nyomtatásban is megjelenik a saját, illetve partner adatokhoz kapcsolódó Csoportazonosító.

Kapcsolódó ajánlott bejegyzéseink:

Saját cégadatok kezelése » , Bizonylatsablonok paraméterezési lehetősége »

Bizonylattétel szerkesztő ablakon előző tétel alapján történő automatikus adatfelajánlás lehetősége

Amennyiben a bizonylattételek beállítása túlnyomó részt ismétlődő munkánk során, nagy segítséget jelent a jelenlegi verziótól elérhető új kényelmi funkció.

A Karbantartás / Beállítások  / Felhasználói beállítások pontban az Egyéb fülön kapcsolható be a Bizonylattétel szerkesztőn adatok másolása Következő gomb használatakor jelölőnégyzet.

Bizonylattétel felajánlási automatizmus beállítása

Bizonylattétel felajánlási automatizmus beállítása

Az opció bekapcsolása esetén, amennyiben a bizonylat tétel szerkesztő ablakon a Következő gombra kattintunk, megnyílik a következő tétel rögzítésére szolgáló ablak és feltöltésre kerül az előző tétel beállításai szerint. Természetesen a felajánlott adatok szükség szerint módosíthatóak.

Kimenő számlán és szállítólevélen rögzítő munkatárs nevének megjelenítése

A kimenő számlán és szállítólevélen lehetőség nyílik a saját vállalati profilunk kibővítésére a bizonylatot kiállító munkatárs nevével. A rögzítő munkatárs nevének megjelenítéséhez a számlázás és a szállítólevél kiállításakor használt sablonok módosítására van szükség.

A Karbantartás / Törzsadatok / Bizonylatok / Bizonylat sablon pontban szerkeszthetők a sablonok beállításai. A módosítani kívánt sablon szerkesztőablakán, a Saját profil fülön ki kell választani és el kell helyezni az aktuális profil szerkezetben a rögzítő munkatárs nevének nyomtatásához szükséges makrókat.

Rögzítő munkatárs nevének megjelenítési lehetősége

Rögzítő munkatárs nevének megjelenítési lehetősége

A beállítások elvégzése után már, nyomtatásban is megjelenik saját profilunkban a bizonylat kiállítását végző munkatárs neve.

Szállítólevél kiállítási a munkalapok listájából – Szerviz modul

Az Ügyfélkezelés / Munkalapok pontban elérhető lista új funkcióval bővült. Lehetőség nyílik a kijelölt munkalap(ok) alapján szállítólevél kiállítására a munkalapon felvett termékről. Az új funkció a jobb egér kattintásra elérhető gyorsmenüből és a lista menüsorából is.

Szállítólevél készítési lehetőség, a munkalapon átvett termékről

Szállítólevél készítési lehetőség, a munkalapon átvett termékről

A szállítólevél készítése során a munkalapról az azon szereplő termék és ügyfél is átvételre kerül.

Részletes jogosultság beállítás események megtekintéséhez

A Karbantartás / Munkatársak pont adatlapjain – Extra naptár modul használata esetén – új fül érhető el. A Naptári eseményekhez hozzáférés lapon beállítható, hogy mely munkatársak naptári bejegyzéseit láthatja az adott felhasználó.

Jogosultság beállítás naptári események megtekintéséhez

Jogosultság beállítás naptári események megtekintéséhez

Számla mentése nyomtatással és új számlarögzítő ablak megnyitással

A számlakiállító ablakon elérhető Mentés, Nyomtatás és Új gombbal elérhető kényelmi funkció megkönnyíti a folyamatos számlakiállítást.

Számla mentése nyomtatással és új rögzítő ablak megnyitásával

Számla mentése nyomtatással és új rögzítő ablak megnyitásával

Bejövő számla és szállítólevél bizonylatszám ismétlődésének figyelése

A bejövő számla, illetve szállítólevél kezeléséhez elkészült új kényelmi funkció által a program figyelmeztető üzenetet küld, ha egy adott partnerhez két azonos bizonylatszámmal történne ugyanazon típusú bizonylat rögzítése. Ezzel minimalizálható az ismételt rögzítés hibalehetősége.

Figyelmeztető üzenet

Figyelmeztető üzenet

Áfa-kulcs beállítási lehetőségek változása a termék adatlapon

Az egyértelmű és pontos regisztráció – különös tekintettel a főkönyvi feladásra – érdekében, az új verzió megjelenése után nem állítható be EU adómentes és Fordított adózású áfa-kulcs a termékek adatlapján.

Figyelem! Kérjük, hogy amennyiben terméklistájuk tartalmaz ilyen elemeket (ahol EU adómentes vagy FAD áfa-kulcs került beállításra), manuálisan állítsák át a termékek áfa-kulcsát a megfelelő értékre.

Kontírozási adatok megjelenítési lehetősége számlán és előlegszámlán

Amennyiben a főkönyvi számokat beállítottuk ügyviteli programunkban, lehetőség nyílik arra, hogy a számlákon és előlegszámlákon a kontírozási adatok nyomtatásra kerüljenek.

A kontírozási adatok megjelenítéséhez a számlázás során használt sablonok módosítására van szükség.

A Karbantartás / Törzsadatok / Bizonylatok / Bizonylat sablon pontban szerkeszthetők a sablonok beállításai. A módosítani kívánt sablon szerkesztőablakán, a Feliratok be kell jelölni a Kontír adatok jelölőnégyzetet.

Kontírozási adatok nyomtatása

Kontírozási adatok nyomtatása

A beállítások elvégzése után már, nyomtatásban is megjelenek a kontírozási adatok számláinkon és előlegszámláinkon.

Kontírozási adatok nyomtatása

Kontírozási adatok nyomtatása

 

Fontos! A kontírozási adatok a bizonylat mentésekor kerülnek mentésre, így a nyomtatási előképen a bizonylat kiállítása közben nem, csak mentés után tekinthetőek meg.

Számlán szereplő VTSZ szám és súly adatok átadása könyvelésnek

A friss verzió feltelepítése után amennyiben a cég kötelezett a 65-ös bevallás 07-es és 08-as lapjainak kitöltésére, azaz értékesít vagy beszerez fordítottan adózó mezőgazdasági- vagy vastermékeket, akkor lehetősége van a szükséges VTSZ és súly adatok átadására a könyvelés felé.

Előkészítő feladatok – Beállítások 

A funkció aktiválásához be kell kapcsolnunk a Könyvelés / Főkönyvi feladás beállítások / Egyéb fülön a VTSZ és súly adatok átadása könyvelésnek (65A-07/08) jelölőnégyzetet.

A jelölőnégyzet mellett a Váltószám mezőben be kell állítanunk, a Karbantartás / Beállítások / Rendszerbeállítások pont Alapértelmezett adatok beállítása részén megadott Súly mértékegység és a kg közötti váltószámot. Erre azért van szükség, mert a feladás során a súlyadatok – a bevallás kitöltéséhez szükséges módon – kilogrammban meghatározva kerülnek átadásra a könyvelő programba.Termék adatlap

VTSZ és súly adatok átadása a könyvelésnek

VTSZ és súly adatok átadása a könyvelésnek

Előkészítő feladatok – Termék beállításai 

Azon termékeknél, amelyeknek szerepelni kell a bevalláson (VTSZ besorolásuk  alapján kötelező), be kell jelölni a termék adatlapján a „Megjelenik a 65A nyomtatvány 07/08 lapján” jelölőnégyzetet és kötelező kitölteni a KN kódot, valamint ki kell tölteni a Nettó súly mezőt is.

Amennyiben a megjelölt termékre Fordított adózású termék értékesítés, vagy beszerzés kerül rögzítésre, akkor azok VTSZ és súly adatai automatikusan feladásra kerülnek.

A feladáshoz helyesen be kell paraméterezni a Könyvelési programot is. Erről a Kulcs-Könyvelés tudásbázisán olvashatunk részletesen.

Nullás tételek – beállítástól függően, – bekerülhetnek a feladási fájlba

A Könyvelés / Főkönyvi feladás beállítások pont Egyéb fülén kiválasztható a Nullás összegű tételekkel rendelkező bizonylat feladása jelölőnégyzet.

Akkor célszerű bekapcsolni ezt a lehetőséget, ha a könyvelési programban törekedni kívánunk a bizonylatok sorszámának folytonosságát megőrizni az ügyviteli programban találhatóhoz igazítva.

Iktatószámok átadása a feladási fájlba

A friss verzió feltelepítése után a számlákon rögzített iktatószámok bekerülnek a feladási fájlba. A feladási fájl feldolgozása során, az adatátadó rendszerben pedig meghatározható, hogy a könyvelési programba átadásra kerüljön-e az iktatószám.