Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Díjbekérők

Megrendelés érkezett? Küldjön díjbekérőt ügyfelének!

A díjbekérő új fogalom az ügyvitelben, pedig már régebb óta létezik. A mai világban egyre gyakoribb probléma, hogy nem érkezik be a pénz, de havi/negyedéves áfa bevallás és befizetés már esedékes. Előzzük meg ezt, egy díjbekérővel!

Díjbekérő készítése

Díjbekérőket az Értékesítés,   Díjbekérők menüpontban, a  Díjbekérő készítése gombra kattintva készíthetünk.

Díjbekérő készítésekor megadhatjuk a szállító profilját és a vevő adatait. Elegendő csak a vevőt kiválasztani, a vevő többi adatát a program automatikusan beemeli, amennyiben megfelelően megadtuk az adatokat a partner rögzítésekor.

Ha új vevőnek állítunk ki díjbekérő bizonylatot, a díjbekérő készítésekor is felvihető az ügyfél, nem feltétlenül szükséges az ügyféltörzsben rögzíteni új partnerünket. A Vevőnél a jelre kattintva vihetünk fel új ügyfelet.

A díjbekérő érvényességének dátumát is beállíthatjuk. Megadható továbbá részlegszám,munkaszám és projekt. Ezek az adatok automatikusan kitöltésre kerülnek, amennyiben felhasználói jogosultságunkhoz hozzá lettek rendelve a megfelelő részleg- és munkaszámok.

Tételek fülön rögzíthetjük azokat a termékeket, illetve szolgáltatásokat, amelyeket fel szeretnénk tüntetni a díjbekérőn. Az Új gombra kattintva vihetünk fel új tételeket a díjbekérőre.

Felső, illetve alsó megjegyzést is rendelhetünk az rögzítendő bizonylathoz. A rögzítésekor is megadhatjuk és be is gépelhetjük a megjegyzés szövegét, de ha a Törzsadatokban feltöltöttük a Felső, illetve alsó megjegyzést törzset, akkor itt csak annyi a teendőnk, hogy kiválasztjuk a megfelelő megjegyzést.

A díjbekérő készítésének végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva a díjbekérő elmentése megtörténik és a nyomtatást a későbbiekben a díjbekérők listájából végezhetjük el.

Mentés és nyomtatás gombra kattintva, felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatjuk a sablont, példányszámot, nyomtatót, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e a díjbekérő.

Mentés és nyomtatás gombra kattintva, – ha aktiváltuk a távnyomtatás lehetőségét rendszerünkben,- kiválasztható a Mentés és távnyomtatás lehetősége is. Ilyenkor, az ügyfél e-mail címének megadása után, saját példányunk kinyomtatásához, a nyomtatás paraméterező ablak is megnyílik.

Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárás funkciónál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a rögzítőablak, hanem új ablak nyílik meg és tudunk újabb díjbekérőt kiállítani.

Díjbekérő nyomtatási képe

A díjbekérő testre szabható: formátuma a bizonylat sablonok szerkesztésével módosítható.

A program lehetőséget nyújt arra, hogy meglévő díjbekérő alapján egyéb bizonylatokat állítsunk ki.