Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Verziótájékoztató – Megjelenési dátum: 2014. május 14.

Megjelenési dátum: 2014. május 14.

A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

 

ÚJ! – Listanézet optimalizálás »
ÚJ! – Munkatársak jogosultsági szerepkörének bővítése »
ÚJ! – Kiterjesztett dátumszűrő opció »
ÚJ! – Változás Ügyfél lista importálásnál »
ÚJ! – Szűrőablakok és listák bővítése »
ÚJ! – Készletérték, készletmozgás zárása »
ÚJ! – Új ’Feladva’ mező a bizonylatok listájánál »
ÚJ! – LOT szám kezelés gyűjtős olvasóval »
ÚJ! – Raktárkészlet lista szűrés »
ÚJ! – Súlyadatok megjelenítése listákon »

 

Listanézet

A szoftver használhatóságnak szempontjából kiemelkedő funkcióihoz tartozik a listák testreszabhatósága és a személyre szabott listanézetek mentése vagy akár minden munkatárs számára látható lista nézetek kialakítása. Rengeteg visszajelzést kaptunk, hogyan lehetne még használhatóbbá tenni ezt a funkciót. Azon Ügyfeleink, akik még nem ismernék a szoftver ezen funkcióját álljon itt egy rövid ismertetés a használatáról.

Lista nézet

Az egyik legfontosabb újítás a programban, hogy a bizonylatoknál optimalizáltuk a listák nézeteit. Többé nem okozhat gondot a személyre szabott listanézet létrehozása, mentése, szerkesztése illetve törlése.  A Lista nézet beállítások kezelő felületén rendezze a lista oszlopait, majd nyomja meg a plusz jelet tartalmazó mentés ikont.

2014-04-22_11h32_08

 A mentett lista megnyitásánál lehetősége van a listát módosítani, törölni és alaphelyzetbe állítani.

2014-04-22_11h40_41

A régebbi verziókban úgy működött, hogy ha megnyitott egy listanézetet, átrendezte az oszlopokat és bezárta, akkor az a lista automatikusan mentésre került és következő indításkor ugyanazt a nézetet láthatta.

Jelen frissítéssel mindig a lista alapnézetét kapja vissza, így lehetősége van új, teljesen egyedi lista létrehozására, mentésére.

Ahhoz, hogy ezt a funkciót használni tudja, a Karbantartás/Felhasználói beállítások/Felhasználói felületnél engedélyezze az ’Elmentett listanézetek frissítése listaablak bezárásakor’ opciót.

2014-04-22_11h51_20

 

Jogosultság kezelés

Újragondoltuk és tökéletesítettük a Munkatársi jogosultságok kezelését.

A változást a kiterjesztett szerepkörnél találhatja, mellyel lehetősége nyílik egy felhasználóhoz több Szerepkört rendelni. Ha egy felhasználónál beállított alap funkciókat, lehetősége van azt felülbírálni, az Örökölt mezőben lévő kiválasztással.

Az Engedélyezés menüben manuálisan megadhatjuk az egyes jogosultságokat, a Tiltás mezőben elvehetjük.

2014-04-22_10h24_12

Dátumszűrő

Egy igazán nagyszerű kényelmi funkciót is beiktattunk a Kulcs-Ügyvitel programba!

Bizonylatok szűrésén manuálisan mostanáig is lehetőség volt a dátumszűrő beállítására. Egyesével tudtuk kiválasztani a kívánt időszakot.

Datumszuro_1

Óriási segítség, hogy a Szűrési listák mellett megjelent egy naptár ikon, amire kattintva legördülő menüben megjelennek további opciók, amiket egy gombnyomással aktiválhat.  Kiválaszthatja azt az időintervallumot, amire a szűrést szeretné elvégezni, legyen szó havi, negyedéves, fél vagy akár egy éves időszakról.

Datumszuro_2

Többé nem kell egyesével állítgatnia a dátumszűrőt!

Datumszuro_3

Excelimporter

Több kérést figyelembe véve megváltoztattuk az Ügyfelek importálására vonatkozó szabályokat. A jövőben az egyetlen kötelező adat a Név, amit meg kell adnunk, a többi adatot, úgy, mint Irányítószám, Település, Közterület stb, már nem szükséges megadni. Az importálás ettől függetlenül sikeres lesz!

TOVÁBBI HASZNOS TIPPEK IMPORTÁLÁSHOZ!

Szűrőablakok és listák bővítése

A rengeteg újítás közül az egyik szembetűnő változás, hogy egységesítettük és egymáshoz igazítottuk a szűrőablakokat és a listákat.  Korábban hiányoztak a listákról a mezők, holott szűrni lehetett rá, vagy a mezők léteztek, de a szűrés nem működött.

Bővítettük a szűrőablakokat és a listákat az alábbi helyeken:

Ügyfél lista

Készletérték lekérdezés

Pénztárbizonylatok listája

Bolti értékesítési lista

Raktári termék egyedek listája

Számlák listája

Bejövő számlák listája

Valamint minden szűrőablakon lehetőség nyílik többszörös kategória kijelölésére.

 

Készletérték Készletmozgás lezárás

A Karbantartás/ Rendszerbeállítás/ Készletkezelés menübe bekerült a Készletzárás funkció.  Adjon meg egy dátumot és ezzel a dátummal a program minden készletmozgató bizonylatot lezár. Ezután már nincs lehetőség sztornózásra, módosításra.

Lezaras_1

Ha például lezárjuk 2014. január 1-el a készletet, és lefuttatunk egy új készletérték számítást, akkor már csak a 2014. január 1. utáni készletet látjuk.

Ezzel az alternatívával lerövidül a készletérték számítás, rengeteg időt spórolva Önnek!

Új ’Feladva’ mező a bizonylatok listájánál

Minden olyan bizonylat listán melyet főkönyvi feladással fel lehet adni, feltűnik a feladva mező és szűrni is lehet rá. Érinti a bejövő számlák listáját a számlák listáját, és készletérték feladáskor a raktármozgató bizonylatoknál is új opcióként használható.

Feladva_1

LOT szám kezelés gyűjtős olvasóval

Gyűjtős vonalkód olvasóval már a LOT számot is megjelenítheti bizonylatain, természetesen abban az esetben, ha rendelkezik LOT, szín, méret modullal!

Eddig csak a vonalkód a mennyiség és a gyáriszám feltüntetésére volt lehetőség.

Ahhoz, hogy ezt a funkciót használni tudja, a Karbantartás/Felhasználói beállítások /Egyéb fülön pipálja be a ’LOT szám megadása vonalkód olvasóval’ menüt.

Lot_1

Így, akár új számla kiállításnál a Tételek/Vonalkód gyűjtő sorban máris felviheti a termék LOT számát is a többi tétel közé.

Optimális lehet a beszállítóktól kapott, akár több száz soros excel lista rögzítésére, hiszen egy egyszerű CTRL+C és CTRL+V billentyű kombinációval beemelheti az adatokat.

Lot_2

Raktárkészlet lista szűrés

A Készletezés/Raktárkészlet menüben a Szűrés funkciónál megjelent az ’Elfekvő készlet’ lehetősége.

Engedélyezze az Elfekvő készletet, adjon meg egy dátumot, majd nyomja meg a szűrés gombot. A szűrési listában azon termékek jelennek meg, amelyeknél attól a dátumtól kezdve semmilyen raktármozgás nem történt.

Raktar_1

 

Súlyadatok megjelenítése listákon

A bizonylatok listájába bekerült a Nettó és a Bruttó súly megjelenítése. Az itt található mezők csak akkor mutatnak értéket, ha már a bizonylat készítésekor be volt állítva a termék adatapján a súlykezelés. Utólag nem módosítható a termék adatlapján ez az adat.

Sulyadat_1