Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

START programfunkció - Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   PERFEKT programfunkció - Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Készlet   Kulcs-Számla és Készlet   Kulcs-Ügyvitel   

Raktárközi átadások

Amennyiben több raktárral is rendelkezünk, szükséges lekönyveli az egymás közti készletmozgásokat. Mivel értékesítési folyamat nem történik, csupán mozgás, így számlázni nem kell. A készleteink a raktáraink között mozognak, és akár későbbi teljesítéssel is lekönyvelhető, ha például az egyik telephelyről elindult egy kamionunk ami csak másik nap éri el a célraktárt.

Raktárközi átadás bizonylatok készítése és az átadás bizonylatok listája a Készletezés menüben a Raktárközi átadások ablakban érhetőek el.

2013-12-30_10h14_11

A listában az új átadás bizonylatok készítése mellett Tekinthetjük meg és Stornózhatjuk meglévő raktárbizonylatainkat. A listában a raktárbizonylatainkból új átadás bizonylatot készíthetünk a meglévő alapján az Új a kiválasztott alapján funkcióval. Lehetőségünk van a Forinttól eltérő Pénznemben is elkészíteni Raktári átadás bizonylatainkat. Előzetesen rögzítenünk kell a Törzsadatokban, a Pénznemet (pl. € ) és az új raktárközi átadás Bizonylattömböt.

Az átadás bizonylat készítésénél a Forrás-és Cél raktár, a termékek megadása mellett beállíthatjuk a Részleg-és Munkaszámot és Projekthez is kapcsolhatjuk a bizonylatot. A Sablon módosításával választhatjuk ki a nyomtatási stílust, mely alapesetben klasszikus egysoros. 

A selejtezéshez egy selejt raktár létrehozására van szükség és a leselejtezett termékeket oda kell áthelyezni.
Selejt raktár létrehozásával a lesejtezett termékeket raktári átadással áthelyezve külön nyilvántarthatóak, amíg a selejtek elszállításra / újrahasznosításra nem kerülnek.

Raktárközi átadások listájában a bejegyzésekre lehet szűrni, csoportosítani minden, a bizonylaton szereplő adatra a Szűrés opció segítségével. A lista alján szereplő ablakokban lehet a bizonylatokhoz kapcsolódó plusz információkat megtudni:

>Tételek (a bizonylaton szereplő termékek, áruk adatait láthatjuk)

>Kapcsolódó bizonylatok (a bizonylat stornó bizonylata látható)

>Gyáriszámos tételek (a raktárbizonylat tételein szereplő gyáriszámok)

A rögzítés végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatunk a sablonon, példányszámon, nyomtatón, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e az adott bizonylat. Az Ok gombra kattintva a raktárbizonylat mentésre kerül és bezáródik a bizonylat készítő ablak. A Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárásnál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a bizonylatrögzítő ablak, hanem új ablak nyílik meg és tudjuk rögzíteni az újabb raktárbizonylatokat. Továbbá lehetőségünk van a Mégsem gombbal kilépni, illetve Raktárközi átadás kategóriákat rögzíteni, és nem utolsó sorban a Nyomtatási előnézet funkcióval láthatjuk, hogy a kinyomtatásra kerülő bizonylat, hogy fog kinézni.

A kötelezően kitöltésre kerülő mezők meghatározására a Kötelező mezők ad lehetőséget, ezáltal a számunkra fontos mezőket nem felejthetjük ki mert a szoftver figyelmeztet, hogy még nem töltöttük ki.

A Raktárközi átadások listáját nyomtathatjuk,  Etikettet készíthetünk és Excel táblázatba is exportálhatjuk.