Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új szétszerelés

Szétszerelés bizonylatok készítése és a szétszerelés bizonylatok listája a Készletezés menüben aSzétszerelés bizonylatok ablakban érhetőek el.

2014-01-22_13h54_15

A listában az új szétszerelés bizonylatok készítése mellettTekinthetjük meg meglévő szétszerelés bizonylatainkat. Lehetőségünk van a Forinttól eltérő Pénznemben is elkészíteni szétszerelés bizonylatainkat. Előzetesen rögzítenünk kell a Törzsadatokban, a Pénznemet (pl. € ) és az új szétszerelés Bizonylattömböt.

A szétszerelés bizonylat készítésénél a gyártásos termék kiválasztása után a Mennyiség, valamint a Forrás-és Cél raktárat, a Részleg-és Munkaszámot adhatjuk meg és Projekthez is kapcsolhatjuk a bizonylatot.  A mennyiség módosítása esetén az összetevők mennyisége is módosul. A Forrás raktár az a raktár, melyből a késztermék mennyisége kerül kivételezésre, a Célraktár, melybe az összetevők mennyiségét bevételezzük.

Teljesítés mezőben megadhatjuk, hogy a bizonylatkiállítás hatására létrejövő bevételi és kiadási tételek, a mely nappal kerüljenek a készletkönyvelésbe.

Lehetőség van arra is, hogy szükség esetén a gyártásos termék adatlapján megadott összetevők körét a bizonylaton megváltoztassuk. Az Új (F7) gomb megnyomásával bővíthető a felkínált tételek listája, a Törlés (F9) gomb segítségével törölhető a felkínált összetevők közül, a Megnyitás (F8) segítségével pedig a termék adatlapon beállítottak szerint felajánlott összetevő mennyiségek módosíthatóak.

Szétszerelés bizonylatok listájában a bejegyzésekre lehet szűrni, csoportosítani minden, a bizonylaton szereplő adatra a Szűrés opció segítségével. A lista alján szereplő ablakokban lehet a bizonylatokhoz kapcsolódó plusz információkat megtudni:

>Tételek (a bizonylathoz kapcsolódó összetevők adatait láthatjuk)

A rögzítés végeztével a Mentés és bezárás gombra kattintva felugrik egy megerősítő ablak, ahol még módosíthatunk a sablonon, példányszámon, nyomtatón, illetve azon, hogy azonnal nyomtatásra kerüljön-e az adott bizonylat. Az Ok gombra kattintva a raktárbizonylat mentésre kerül és bezáródik a bizonylat készítő ablak. A Mentés és új gombra kattintva minden úgy történik, mint a Mentés és bezárásnál, annyi különbséggel, hogy nem záródik be a bizonylatrögzítő ablak, hanem új ablak nyílik meg és tudjuk rögzíteni az újabb szétszerelésbizonylatokat. Továbbá lehetőségünk van a Mégsem gombbal kilépni a bizonylatkiállító ablakból.

A kötelezően kitöltésre kerülő mezők meghatározására a Kötelező mezők ad lehetőséget, ezáltal a számunkra fontos mezőket nem felejthetjük ki mert a szoftver figyelmeztet, hogy még nem töltöttük ki.

A Szétszerelés bizonylatok listáját nyomtathatjuk, az adott bizonylatot újra kinyomtathatjukés különböző fájlformátumokba (pl.: Excel táblázat, Pdf, stb.) is exportálhatjuk.